Masarykovo nábřeží 250/1, Praha 1
Tel.: +420 730 150 772
Email: info@manesgroup
www.manesrestaurant.cz
Otevřeno každý den 11:00-24:00
Z jídelního lístku:
Cibulová polévka, kruton z domácího chleba, sýr (85 Kč)
Ústřice Fine de Claire, Bloody Mary a šalotkový vinaigrette (95 Kč)
Vepřové výpečky, domácí chléb, piccalilli a ředkvička (125 Kč)
Grilovaná kachní játra Foie gras (285 Kč)
Šneci zapečení s bylinkovým máslem, chléb s kaštany (155 Kč)
Polenta s parmezánem, houbové ragú s tymiánem, česnekem a petrželkou (115 Kč)
Domácí penne allʼAmatriciana - pancetta, chilli, rajčata, bazalka, pecorino (129 Kč)
Pečená vepřová krkovice se špenátem a bramborovým knedlíkem (135 Kč)
Domácí bramborové noky s lanýžovou omáčkou (159 Kč)
Půlka pečeného kukuřičného kuřátka s nádivkou, zelenina, bramborové pyré, salát (165 Kč)
Risotto s mascarpone a pažitkou, omáčka Red wine, kousky grilovaného lososa (179 Kč)
Hovězí svíčková s karlovarským knedlíkem a brusinkami (225 Kč)
Slávky Boucheot na bílém víně s máslem, petrželka, česnek, šalotka, domácí chléb (325 Kč)
Zauzený hovězí jazyk, šneci v tymiánovém jusu, bramborové pyré, škvarky z larda (295 Kč)
Vanilkové Crѐme brulée (85 Kč)
Upozornění:
Před dvěma lety byla rekonstruována restaurace v objektu, jehož kulturní, společenská a gastronomická historie sahá až do roku 1930, kdy byla budova postavena na místě bývalých Šítkovských mlýnů pro tehdejší Spolek výtvarných umělců Mánes. Tento objekt sám o sobě láká návštěvníky svojí architekturou a slavnou historií. Chodili sem přední umělci své doby. Nešikovná přestavba z roku 1980 byla nyní zlikvidována, zachovala se dokonce i stropní malba Emila Filly v dolní jídelně, která byla obnovena, včetně terasy do parku Žofín. Šéfkuchař Jaroslav Zahálka má za sebou bohatou praxi a patří mezi současnou špičku.