Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

26. dubna 2017

MŮJ TIP - Art Restaurant Mánes





Masarykovo nábřeží 250/1, Praha 1 
Tel.: +420 730 150 772 
Email: info@manesgroup
www.manesrestaurant.cz
Otevřeno každý den 11:00-24:00




Z jídelního lístku:
Cibulová polévka, kruton z domácího chleba, sýr (85 Kč)
Ústřice Fine de Claire, Bloody Mary a šalotkový vinaigrette (95 Kč)
Vepřové výpečky, domácí chléb, piccalilli a ředkvička (125 Kč)
Grilovaná kachní játra Foie gras (285 Kč)
Šneci zapečení s bylinkovým máslem, chléb s kaštany (155 Kč)
Polenta s parmezánem, houbové ragú s tymiánem, česnekem a petrželkou (115 Kč)
Domácí penne allʼAmatriciana - pancetta, chilli, rajčata, bazalka, pecorino (129 Kč)
Pečená vepřová krkovice se špenátem a bramborovým knedlíkem (135 Kč)
Domácí bramborové noky s lanýžovou omáčkou (159 Kč)
Půlka pečeného kukuřičného kuřátka s nádivkou, zelenina, bramborové pyré, salát (165 Kč)
Risotto s mascarpone a pažitkou, omáčka Red wine, kousky grilovaného lososa (179 Kč)
Hovězí svíčková s karlovarským knedlíkem a brusinkami (225 Kč)
Slávky Boucheot na bílém víně s máslem, petrželka, česnek, šalotka, domácí chléb (325 Kč)
Zauzený hovězí jazyk, šneci v tymiánovém jusu, bramborové pyré, škvarky z larda (295 Kč)
Vanilkové Crѐme brulée (85 Kč)

Upozornění: 
Před dvěma lety byla rekonstruována restaurace v objektu, jehož kulturní, společenská a gastronomická historie sahá až do roku 1930, kdy byla budova postavena na místě bývalých Šítkovských mlýnů pro tehdejší Spolek výtvarných umělců Mánes. Tento objekt sám o sobě láká návštěvníky svojí architekturou a slavnou historií. Chodili sem přední umělci své doby. Nešikovná přestavba z roku 1980 byla nyní zlikvidována, zachovala se dokonce i stropní malba Emila Filly v dolní jídelně, která byla obnovena, včetně terasy do parku Žofín. Šéfkuchař Jaroslav Zahálka má za sebou bohatou praxi a patří mezi současnou špičku.