Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. května 2017

MŮJ TIP - De la Poste





Boulevard Clémenceau 3-5, Beaune, Francie
Tel. : 0970 384 911
http://www.poste.najeti.fr/restauration/restaurant-beaune.php
Otevřeno St-Po 19:00-21:00




Z jídelního lístku:
Šest šneků zapečených v petrželovém másle (7,50€ )
Lososový Gravelax, cibulky a šalotky (19€)
Pošírovaná vejce v Pinot Noir (12€)
Millefeuille z řízků z kachních Foie Gras, jablečné chutney (25€)
Boeuf Bourguignon pomalu dušený v červeném víně, tagliatelle (19€)
Křupavé burgundské kuře plněné kaštanovou omáčkou, polenta (24€ )
Filet hovězího Charolais podle Fourniera, smetanová omáčka a brambory dauphinois (33€)
Telecí brzlík, hořčičná omáčka, sezonní zelenina (27€)
Filet z candáta po mlynářsku, brokolicový flan (23€)
Risotto z rýže Arborio a krevet, papriková omáčka (21€)
Zprudka opečené jakubky, vinegret z lanýžového oleje a balsamika (27€)
Žebrácký dezert, krém karamel (10€)
Kaštanový morek, vanilková zmrzlina s Bourbonem (10€ )
Zmrzlinové soufflé, Mandarine impériale (10€)
Mandlové tartelette v cassis, peprná zmrzlina (10€ )


Upozornění: 
Spisovatel W.S.Maugham napsal kdysi v jednom románu, že kdo nejedl v hotelu De la Poste v Beaune, nebyl v Burgundsku a nemohl poznat to správné Burgundsko. To platí dodnes. Legenda si pořád udržuje svou zář. Kuchyně vychází z tradičních burgundských receptů, má však určité modernizující prvky, někdy velmi překvapující a zajímavé. Je zde samozřejmě také dostatečný sortiment vynikajících burgundských vín. Kdysi sem jezdila velice vysoká společnost, dnes už zde vidíme i běžné hosty, dokonce i mladé americké turisty. Je otevřeno pouze večer, oficiálně se zavírá v devět, ale můžete sedět klidně do půlnoci.