Tel. : 0970 384 911
http://www.poste.najeti.fr/restauration/restaurant-beaune.php
Otevřeno St-Po 19:00-21:00
Z jídelního lístku:
Šest šneků zapečených v petrželovém másle (7,50€ )
Lososový Gravelax, cibulky a šalotky (19€)
Pošírovaná vejce v Pinot Noir (12€)
Millefeuille z řízků z kachních Foie Gras, jablečné chutney (25€)
Boeuf Bourguignon pomalu dušený v červeném víně, tagliatelle (19€)
Křupavé burgundské kuře plněné kaštanovou omáčkou, polenta (24€ )
Filet hovězího Charolais podle Fourniera, smetanová omáčka a brambory dauphinois (33€)
Telecí brzlík, hořčičná omáčka, sezonní zelenina (27€)
Filet z candáta po mlynářsku, brokolicový flan (23€)
Risotto z rýže Arborio a krevet, papriková omáčka (21€)
Zprudka opečené jakubky, vinegret z lanýžového oleje a balsamika (27€)
Žebrácký dezert, krém karamel (10€)
Kaštanový morek, vanilková zmrzlina s Bourbonem (10€ )
Zmrzlinové soufflé, Mandarine impériale (10€)
Mandlové tartelette v cassis, peprná zmrzlina (10€ )
Upozornění:
Spisovatel W.S.Maugham napsal kdysi v jednom románu, že kdo nejedl v hotelu De la Poste v Beaune, nebyl v Burgundsku a nemohl poznat to správné Burgundsko. To platí dodnes. Legenda si pořád udržuje svou zář. Kuchyně vychází z tradičních burgundských receptů, má však určité modernizující prvky, někdy velmi překvapující a zajímavé. Je zde samozřejmě také dostatečný sortiment vynikajících burgundských vín. Kdysi sem jezdila velice vysoká společnost, dnes už zde vidíme i běžné hosty, dokonce i mladé americké turisty. Je otevřeno pouze večer, oficiálně se zavírá v devět, ale můžete sedět klidně do půlnoci.