Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. května 2017

MůJ TIP - Paul Bocuse






Rue de la Plage 50, Collonges-au-Mont-d'Or, Lyon
Tel.: +33 472 429 090
Email: bocuse@lafourchette.com
www.bocuse.fr
Otevřeno každý den 12:00-13:30, 20:00-21:30




Z jídelního lístku:
Polévka s černými lanýži Champs-Elysées (85€)
Polévka z žabích stehýnek (55€)
Zeleninová polévka (30€)
Šneci po burgundsku a jakubky na petrželkovém másle (47€)
Kachní játra Foie Gras (55€)
Chřest s omáčkou Beaujolaise (60€)
Marinovaný losos po skandinávsku (55€)
Parmice nachová s bramborovými lupínky (67€)
Lyonské štičí knedlíčky s raky a omáčkou Nantua (68€)
Račí gratin podle Fernanda Pointa (80€)
Humr po armorikánsku (65€)
Mořský jazyk podle Fernanda Pointa (88€)
Fricassé z drůbeže Bresse na kaštanovém krému (65€)
Tournedos Rossini, omáčka Périgueux (70€)
Filátko z holouběte s mladým zelím (70€)
Telecí brzlík s omáčkou Ivoire (70€)
Crème brûlée à la cassonade Sirio (40€)

Upozornění: 
Toto je jedna z nejslavnějších restaurací na světě, drží tři hvězdičky od Michelinu už rekordních padesát let! Majitel a šéf Paul Bocuse je legenda, kterou asi už nikdo nepřekoná. Restaurace, kterou najdete na okraji Lyonu, je navíc muzeem, které by měl každý labužník navštívit. Tady se rodily kulinářské dějiny. Tady se zrodila cuisine nouvelle. Nejslavnější žijící kuchař současnosti už je sice příliš starý na to, aby sám vařil, ale na sále se občas objevuje. Polévku Champs-Elysées (i když je nekřesťansky drahá) by měl ochutnat každý, kdo chce něco vědět o kvalitě. Také úprava mořského jazyka (podle Bocusova učitele Fernanda Pointa) má unikátní úroveň. Upozorňuji ještě na lyonskou specialitu: štičí knedlíčky. Ceny jsou přiměřené okolnostem.