Žhavou novinkou tohoto týdne je zpráva o chystaných gastronomických festivalech po celém Česku. S těmito festivaly se, jak se zdá, přetrhl pytel. Jen co skončil na Vyšehradě nevímužkolikátý Prague Food Festival 2017 založený před lety Pavlem Maurerem (který byl prvním českým podnikatelem v tomto oboru) a v Letňanech festival Wine Prague, který představil zboží 383 vinařů a obchodníků s vínem z Česka i zahraničí, ohlašuje se festival nazvaný Praha pije víno (2.-3. června) v Novoměstské radnici na Karlově náměstí. Ve stejných dnech se bude konat Žižkovské pivobraní s nabídkou stovky piv ze čtyřiceti českých minipivovarů. Potom následuje Street Food Jam v zahradě klubu Cross v Holešovicích (11.-25. června), Sektival (festival sektů) v Praze, Brně, Plzni a Ostravě (3.-18. června), Slavnost cideru (16.-18. června) v Praze na Vltavské náplavce – Hořejší nábřeží. V Brně se bude konat Great Burger Battle (24. června) v Malé Americe (Hybešova 1.), v Ostravě Garden Food Festival (10. června v Dolní oblasti Vítkovice), na němž vystoupí přední české kuchařské hvězdy. V Pardubicích se ve dnech 17.-18. června bude konat Fresh Festival na Dostihovém závodišti. V Mikulově bude ve dnech 2.-4. června Mikulov Gourmet Festival ve vybraných restauracích. A v Jičíně bude 17. června Jičín Food Festival (už třetí ročník) v zámeckém parku.
Samozřejmě tyto aktivity chválím, i když nestíhám zúčastnit se všech a trošku mám z jejich množství zamotanou hlavu. Leč nabízím alespoň čtenářům Zápisníku možnost se některého labužnického festivalu zúčastnit a budu rád, když mi podáte zprávu, jaké to bylo.
Samozřejmě tyto aktivity chválím, i když nestíhám zúčastnit se všech a trošku mám z jejich množství zamotanou hlavu. Leč nabízím alespoň čtenářům Zápisníku možnost se některého labužnického festivalu zúčastnit a budu rád, když mi podáte zprávu, jaké to bylo.