Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

4. června 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM
Naše zatím poslední referendum se týkalo úpravy olihní neboli kalamárů. Vybrali jsme dva způsoby, s nímiž se u moře setkáváte nejčastěji: smažené v těstíčku a pečené na grilu. Některé názory: kalamáry na gril musí být absolutně čerstvé, zmražené se nehodí. Takže v ČR je nedostanete. Ideální jsou s bílým vínem, jen pokapané citronovou šťávou. Kalamáry na grilu mohou být i plněné. Skvělé jsou nejen v Chorvatsku, ale i ve Španělsku (calamares a la parrilla). Pokud jde o smažené kalamáry, lepší jsou prý obalené jen v mouce, ne v těstíčku. Nicméně výsledek je jasný, naprosto jednoznačný.

Mezi úpravami kalamárů zvítězily s převahou pečené na grilu nad smaženými! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 5. 6. 2017.