Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

26. července 2017

MŮJ TIP - Bistropen



Pod Landekem 70, Ostrava-Petřkovice
Tel.: +420 720 078 921
Email.: info@bistropen.cz
www.bistropen.cz
Otevřeno Po-Čt 15:00-22:00, Pá 15:00-23:00, 
So 11:00-23:00, Ne 11:00-20:30




Z jídelního lístku:
Zeleninový krém s bramborem (55 Kč)
Květáková polévka (55 Kč)
Rillettes s jarní cibulkou a chlebem (99 Kč)
Miniburgr (99 Kč)
Klobása od Jany Grómanové z řeznictví Na Hůrce, s hořčicí a křenem, chléb (99 Kč)
Nakládaný kozí sýr z farmy Šťastná koza, olivový olej, bylinky, chléb (85 Kč)
Dušené hovězí žebro na víně, zeleninové pyré (280 Kč)
Grilované vepřové žebírko, salát, pečivo (240 Kč)
Hovězí burger Royal, salát, hranolky (195 Kč)
Zeleninový karbanátek (165 Kč)
Vepřový řízek se šťouchanými brambory (110 Kč)
Králičí stew s letní zeleninou a zakysanou smetanou (250 Kč)
Sýrový burgr ze smaženého kaškavalu s tatarkou a hranolky (135 Kč)
Klasický hovězí miniburgr s čedarem, zeleninou a hranolky (135 Kč)
Panna cotta (75 Kč)
Zmrzlina, sorbet (25 Kč)

Upozornění: 
V areálu Hornického muzea na okraji Ostravy bylo otevřeno zajímavé bistro s pěkným interiérem i exteriérem. Vaří se zde sice jednoduše, avšak chutně. Obsluhující mladé dámy jsou velice šarmantní a pozorné. Můžete při té příležitosti také ochutnat velmi zajímavé pivo Koníček Ryzák 11° z pivovaru ve Vojkovicích. Ostatní piva jsou od Bernarda.