Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. prosince 2017

MŮJ TIP - Restaurace Sia




V Celnici 6, Praha 1
Tel.: +420 220 199 380
Email: info@siarestaurant.cz
www.siarestaurant.cz
Otevřeno Po-St 11:00-24:00, Čt-Pá 11:00-01:00, So 12:00-01:00, Ne 12:00-23:00





Z jídelního lístku:
Tonkotsu Ramen – vepřový vývar s nudlemi ramen, chaschu, vejce, řasa nori (125 Kč)
Dim Sun – polévka s wontonovými knedlíčky plněnými kachní fáší (125 Kč)
Knedlíčky Wonton – shitake, jarní cibulka, edamame, sojová omáčka, mirin (155 Kč)
Shaomai – napařované knedlíčky s vepřovým masem, krevetami a omáčkou hoisin (155 Kč)
Xian Shui Jiao – smažené knedlíčky z rýžového těsta, vepřové maso na medu (155 Kč)
Kuřecí Kung-Pao (195 Kč)
Vepřová líčka SweetSour (215 Kč)
Hovězí skirt s ústřicovou omáčkou a brokolicí (235 Kč)
Mie Goreng – restované vaječné nudle s kalamáry a sojovou omáčkou (235 Kč)
Polovina tradiční pekingské kachny pro dvě osoby (495 Kč)
Kimchi – čínské zelí, zázvor, chilli, česnek, hruška, diakon (85 Kč)
Thajské placky z kokosového mléka, ananas, kešu, zmrzlina z fazolek tonka (125 Kč)
Smažená zmrzlina z mučenky, papája, thajská bazalka (125 Kč)
Zázvor, čokoláda, mango (125 Kč)

Upozornění: 
Zbrusu nová restaurace v centru Prahy, velmi ambiciózní projekt, v němž hlavní roli hraje Jiří Štift, považovaný za jednoho z nejlepších českých kuchařů. Štift se dlouhodobě zabývá asijskou kuchyní a zde jeho úsilí vrcholí: jde zřejmě o zatím nejkvalitnější asijskou restauraci v Čechách. Atraktivní třípatrový interiér je zároveň moderní a zároveň má šmrnc tradičního asijského tržiště. Kuchyně je otevřená a můžete zde jako raritu například sledovat přípravu autentické pekingské kachny. Takhle dokonale jsem ji ještě u nás dělat nikdy neviděl.