Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

20. listopadu 2013

MŮJ TIP: Goldie




Hotel Nautilus, Žižkovo náměstí 20, 390 01 Tábor
www.goldie.cz
Tel.: + 420 380 900 900, + 420 602 697 758
Otevřeno denně 10:00-24:00


Z jídelního lístku:Lososový tatarák s toasty (155 Kč)
Domácí paštika z vepřových líček a jater s koňakem (115 Kč)
Smažený olomoucký syreček se šalotkovou omáčkou a brioškovým pyré (125 Kč)
Ravioli z červené řepy marinované ve vinném octu s křenovou pěnou a malinami (95 Kč)
Zadělávané drštky s klobásou od táborského uzenáře (95 Kč)
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi (60 Kč)
Houbový krém z lišek se smetanovou pěnou (65 Kč)
Koňská líčka z místního řeznictví U Čadilů dušená na černém pivu (285 Kč)
Strkovská kachna pečená podle šéfkuchařovy babičky s červeným zelím s perníkem (280 Kč)
Filet z candáta se špenátovou kaší a gratinovanými bramborami (365 Kč)
Křepelka plněná hroznovým vínem, s bramborovou kaší a křepelčím vejcem (315 Kč)
Biftek pečený ve slanině s telecí koňakovou omáčkou (495 Kč)
Hříbkové rizoto s parmazánem (195 Kč)
Grilovaný francouzský kozí sýr s višňovou omáčkou (265 Kč)
Koule z belgické čokolády s krémem mascarpone a kávovou zmrzlinou (120 Kč)
Pečený sýrový dort z jihočeské lučiny s ananasovým kompotem a zmrzlinou (105 Kč)

Upozornění: 
Šéfkuchař Martin Svatek patří mezi nejtalentovanější mladé české kuchaře. Pracuje výhradně s čistými surovinami, pokud možno regionálního původu. V poledne levné tříchodové menu (120 Kč).