Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. prosince 2013

MŮJ TIP - La Degustation Bohême Bourgeoise







Haštalská 18, 110 00 Praha 1Tel.: +420 222 311 234
boheme@ambi.cz
www.ladegustation.cz
Otevřeno Po-Ne 18:00-24:00




Z jídelního lístku:
České menu o šesti chodech                           (2.150 Kč)
Šéfovo menu o jedenácti chodech                   (3.150 Kč)

Upozornění:
Jelikož jsou svátky, dovoluji si poprvé nabídnout něco luxusnějšího. V této restauraci (která je oceněna hvězdičkou Michelin), si nemůžete vybírat jednotlivé chody z jídelního lístku, k dispozici jsou pouze dvě degustační menu, jež se každý den trošku mění. České menu (například šneci, ovesná kaše, česnek/dýně, šlehačka,pražská šunka/třeboňský sumec, zelí,mandle/kuře ze štěpánovska, hříbky, karotka/daněk, jalovec, kaštany, kapusta/olomoucké tvarůžky, rybíz) prezentuje šéfkuchař Oldřich Sahajdák jako svou interpretaci noblesní kuchařské školy Marie B. Svobodové z konce 19. století. Šéfovo menu (například celer v chlebu/kaviár z jesetera, květák, vejce/hovězí jazyk, hrachová kaše, jablko/wagyu beef, červená řepa, hořčice/hruška, povidla, mák, brambory) je připravováno ve stylu nejmodernější světové kuchyně. Kouření zakázáno.