Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

29. ledna 2014

MŮJ TIP: Na kopci








K Závěrce 2774/20‎, 150 00 Praha 5
Tel: +420 251 553 102
E-mail: info@nakopci.com 
www.nakopci.cz
Otevřeno: Po-Pá 11:30-14:30, 17:30-23:00, So-Ne 11:30-23:00




Z jídelního lístku:
Silný hovězí vývar s plněnou volskou oháňkou a zeleninou (90 Kč) 
Provensálská rybí polévka s pernodem a česnekovým aiolli (95 Kč) 
Foie gras parfait s hruškovo–datlovým chutney (220 Kč) 
Tuňákový tatarák s shitake tempurou a wasabi majonézou (180 Kč) 
Plátky hovězí svíčkové „Ceviche“ v rozmarýnovém kouři s mangovým salátkem (220 Kč) 
Caesar salát doplněný kuřecím masem (160 Kč) 
Salát Niçoise s grilovaným tuňákem (220 Kč) 
Zázvorovo–limetkové krevety s thajskými rolkami a arašídovou omáčkou (320 Kč) 
Filety z duhového pstruha, omáčka z pečeného česneku, žampiony a krokety (275 Kč) 
Konfitované kachní duo s pečenými jablky a kaštany, petrželové brambory (290 Kč) 
Tournedos z vepřové panenky v pancettě a šalvěji s hříbkovým rizotem (275 Kč) 
Telecí roláda s lanýžovou nádivkou, fazole fava a dýňové pyré (290 Kč)
Hovězí tatarák „na kopci“ dle vlastního receptu s hranolkami a salátem (270 Kč) 
Vanilkové crème brûlée (110 Kč) 
Čokoládové brownies Valrhona s kaštanovým capuccinem (125 Kč)  
Švestkové knedlíky s perníkem a rumovou zmrzlinou (95 Kč) 

Upozornění: 
Restaurace je trošku zastrčená mezi vilkami nad smíchovským nádražím, ale není to daleko od metra Anděl (pěšky 15 minut) nebo od metra Radlická autobusem č. 231 do stanice Kesnerka. V poledne aktuální polévky (35 Kč) a hlavní jídla - hotovky (cca 110 Kč). Restaurace je nekuřácká. Šéfkuchař Petr Vlk úspěšně pokračuje ve stylu Tituse Eliáše, který přešel do sesterské Na konci.