Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

15. ledna 2014

MŮJ TIP: Koishi








Údolní 11, 602 00 Brno
Tel.: +420 777564744
E-mail: 
koishi@koishi.cz
www.koishi.cz
Otevřeno Po-Ne 11:00-23:00



Z jídelního lístku:
Polévka z jeruzalémských artyčoků s krevetou a pancettou (175 Kč)
Kokosová curry polévka, mušle jakubky, šitake (175 Kč)
Polévka miso, tofu, řasy wakame (95 Kč)
Set Sushi (od 420 Kč do 1390 Kč)
Uramaki sushi (od 300 Kč do 650 Kč)
Sashimi (od 180 Kč do 390 Kč)
Nigiri sushi tuňák (100 Kč)
Marinované hamachi, crème fraîche, citrónový konfit, fenyklový salát, křen (325 Kč)
Šest ústřic (390 Kč) 
Mušle sv. Jakuba, květák, karotková pěna, ořechy, rozinkové pyré (315 Kč)
Chobotnice s vepřovým líčkem (315 Kč)
Korejské kimči (155 Kč)
Pražma růžová, pyré z černého kořene, petrželové a hruškové velouté, quinoa (460 Kč)
Candát a jelítko, restované zelí, omáčka z portského a verjus, bramborové krutony (485 Kč)
Hovězí žebro, lilkový kaviár, pak-choi, šítake, karotka, bramborové pyré (420 Kč)
Knedlíčky shu-mai plněné houbami a ricottou, pyré z batátů, dýňový olej, pak- choi (290 Kč)
Maková gyoza, švestkové ragú s umeshu, vlažný Crème anglaise (175 Kč)
Crème brûlée, dýňový koláč se sušenými švestkami, zmrzlina (175 Kč)
Pannacotta s citronovým tymiánem, hruška pošírovaná v červ. víně, hruškový sorbet (185 Kč)

Upozornění:
Není to restaurace specializovaná pouze na asijská jídla a sushi. Pokud však chcete ochutnat originální sushi připravené vynikajícím japonským sushimasterem, musíte přijít od úterka do soboty v poledne nebo večer. Naposled jsem tu měl candáta „po česku“ a byl skvělý.