Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

22. ledna 2014

MŮJ TIP - Les Moules










Pařížská 19, Praha 1
Tel.: +420 222 315 022, +420 733 503 220
E-mail: info@lesmoules.cz
www.lesmoules.cz
Otevřeno Po-Ne 11:30-24:00

Z jídelního lístku:
Belgická rybí tomatová polévka se čtyřmi druhy ryb a krutony (277 Kč)
Belgická slepičí polévka „Waterzooi“ (197 Kč)
Luxusní kachní škvarky s dijonskou hořčicí (167 Kč)
Belgické hranolky (78 Kč)
Tatarák po belgicku s telecího s ančovičkami a kapary (198 Kč)
Pâté z husích jater „foie gras“ s lískovými ořechy a jablečným pyré (277 Kč)
Rizoto z mořských šneků s čerstvým libečkem a hoblinami parmezánu (188 Kč)
Terinka z kořeněných sezónních hub s rukolovým pestem (178 Kč)
Tři ústřice na tři způsoby (225 Kč)
Mušle slávky „mariniére“ nebo na dalších 14 způsobů  (599 Kč)
Mušle datlovky 100 g (250 Kč)
Tucet achátových šneků gratinovaných na česnekovo-ořechovém másle (288 Kč)
Tucet krevet na čtyři způsoby (444 Kč)
Vepřová nožička konfitovaná ve vinném glazé s pečeným zelím (259 Kč)
Grilovaný konfit z hovězí oháňky, zapečený s morkem (338 Kč)
Grilovaná chobotnice na bylinkovém másle s konfitovaným česnekem (378 Kč)
Grilovaná rybí klobása s bramborovým kapučínem a vlažnými jablíčky (237 Kč)
Grilovaný humr z akvária na česnekovém másle 550 g (838 Kč)
Grilovaná výběrová vepřová kotleta z přeštického chovu (287 Kč)
Zaječí stehno v pivní omáčce s perníkem (345 Kč)
Vanilkový „Crème brûlée“ (175 Kč)
Ručně na místě dělané belgické čokoládové pralinky a lanýže (195 Kč)

Upozornění: 
Ocitnete se v pravé Belgii včetně tamějších čepovaných piv (i trapistických!). Hlavním lákadlem jsou absolutně čerstvé mušle podávané stylem „a volonté“, což znamená, že porce pro jednu osobu je neomezená, pokud jde o množství. Jinými slovy: můžete si kdykoli přidat. Já miluju zdejší škvarkovou pomazánku a morek, v němž je zapečena hovězí oháňka.