Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. února 2014

MŮJ TIP - Café Imperial








Na Poříčí 15, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 246 011 440 
E-mail:  cafe@hotel-imperial.cz
www.cafeimperial.cz 
Otevřeno denně: 07:00-23:00


Z jídelního lístku:
Kuřecí vývar se zeleninou a domácími nudlemi (87 Kč)
Kulajda se ztraceným vejcem (87 Kč) 
Dvě vejce Benedikt (115 Kč)
Salát Caesar s česnekovými krutony a parmezánem (191 Kč)
Paštika z husích jater s topinkou ze selského chleba (177 Kč)
Telecí tatarský biftek na Frisee salátu se ztraceným vejcem a lanýžovým olejem (199 Kč)
Marinované Foie Gras s jablečným chutney a perníkovým chlebem (297 Kč)
Lanýžové noky s šampaňskou omáčkou (285 Kč)  
Kachní ravioli s omáčkou albufera a hoblinkami Foie Gras (252 Kč)
Kuře na červeném víně s žampiony a slaninou (275 Kč)
Kančí plec na švestkách s žemlovým knedlíčkem (355 Kč)
Grilované mušle sv.Jakuba s pastiňákovým pyré (370 Kč)
Smažený telecí řízek s bramborovou kaší  (313 Kč)
Confit z kachny s červeným zelím a bramborovým knedlíkem s cibulkou (299 Kč)
Hovězí svíčková na smetaně s houskovými knedlíky a brusinkami (207 Kč)
Králík na houbách s domácími nudlemi (290 Kč)
Telecí líčka na červeném víně s bramborovou kaší, zeleninou se žampiony (357 Kč)
Jehněčí kolínko na majoránce se smetanovým špenátem (341 Kč)
Candát s petrželovou omáčkou a krémovou kapustou (355 Kč)
Mascarpone dome s kávovým krémem (147 Kč)
Jablečný koláč s mandlovým krémem a mléčnou zmrzlinou (153 Kč) 
Dort Imperial (85 Kč)

Upozornění: 
Rekonstruovaný interiér ve stylu Art Deco s kubistickými prvky, původně postavený před sto lety, má pořád unikátní úroveň, jaká se hned tak nevidí. Styl Grand Café sem opravdu patří. Tato restaurace, jejímž spolumajitelem je Zdeněk Pohlreich, patří mezi nejlepší podniky s „vyšší formou“ české kuchyně, nabízí však i „světové“ recepty. Zdeněk se zde sice objeví jen málokdy, ale je autorem jídelního lístku a jeho parťák Lukáš Koubek je přítomen téměř vždy. Kuchyni vede spolehlivě Zdeňkův zástupce Michal Pšenička. Dávám si tu nejčastěji foie gras, líčka na víně, Zdeňkovo parádní číslo - jehněčí kolínko, vejce Benedict a dort Imperial šéfcukrářky Kateřiny Fornůskové.