Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. února 2014

MŮJ TIP - Zvon








Nám. Přemysla Otakara II. 90/28 
370 01 České Budějovice 
Tel.: +420 381 601 601
E-mail: ghz@hotel-zvon.cz
www.hotel-zvon.cz/gastronomie/restaurace-zvon




Z jídelního lístku:
Hovězí vývar s masem, domácími nudlemi a čerstvě pokrájenou zeleninou (45 Kč)
Tradiční jihočeská česnečka se sýrem (45 Kč)
Domácí gulášovka (45 Kč)
Caesar salát (118 Kč)
Domácí paštika z blatenské kachničky v lišovském uzeném boku, brusinky (82 Kč)
Domácí bramborové gnocchi s listovým špenátem, smet. omáčkou a parmezánem (128 Kč)
Vařené hovězí - tabulová špička Tafelspitz (270 Kč)
Vařené hovězí žebro (270 Kč)
Vařené hovězí – veverka (270 Kč)
Zprudka pečené filety sivena z rybníku Šafránek s houbovým kubou (198 Kč)
Smažený jihočeský kapr s domácím bramborovým salátem (138 Kč)
Pstruh na mandlích pečený v pánvi, s máslovými bramborami s pažitkou (198 Kč)
Špikovaná kančí kýta s šípkovou omáčkou a žemlovým knedlíkem (167 Kč) 
Konfitované kachní stehýnko s červeným zelím, sušenými švestkami a drbákem (156 Kč)
Dušená plec z mysletínského jehňátka na rozmarýnu s domácími hranolkami (187 Kč)
Konfitovaná vepřová plec s restovaným uzeným bokem, domácí bramb. knedlíky (138 Kč)
Tradiční povidlové taštičky (72 Kč) 
Lívance s borůvkami a domácí šlehačkou (72 Kč)


Upozornění: 
Tuto restauraci, zaměřenou na českou kuchyni z čerstvých domácích surovin, najdete v přízemí hotelu Zvon. V prvním patře je restaurace Gourmet Symphony, kde můžete ochutnat denně čerstvé hovězí maso z vlastního biochovu. Hotel má kromě farmářských dodavatelů i vlastní farmu a rybník Šafránek. Šéfkuchař Jan Havel patří mezi nejtalentovanější mladé české kuchaře.