Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. března 2014

MŮJ TIP - Cafe de Paris









Maltézské náměstí 4, 118 00 Praha 1- Malá Strana
Tel.: +420 603 160 718
www.cafedeparis.cz
Otevřeno Po-Pá 8:00-24:00, SO-Ne 11:30-24:00.
Od pondělí do pátku mají snídaně od 8.00-11.00




Z jídelního lístku:
Zeleninový krém (45 Kč)
Francouzská cibulová polévka se sýrem a bagetou (49 Kč)
Terina z foie gras se švestkovo-višňovým chutney (179 Kč) 
Čerstvý sezonní zahradnický salát (169 Kč)
Vegetariánská variace (299 Kč)
Krevety grilované na redukci z whisky (185 Kč) 
Grilovaný losos se zeleninovým kuskusem (165 Kč) 
Entrecôte s domácími pommes-frites, listovým salátem a originální omáčkou (299 Kč) 
Tournedos z jelena s tymiánovými brambory, cibulovým pyré a chutěmi lesa (425 Kč) 
Quinoa canelloni, šafránová šalotka, vlašské ořechy a dýňové shiitake (245 Kč) 
Vanilkové Crème brûlée (110 Kč) 
Banana Royal  (135 Kč) 
Chocolat Retro (185 Kč)

Upozornění: 
Malá rodinná brasserie na malostranském náměstíčku, které se zalíbil koncept a styl frenčíz evropského řetězce, jehož vizitkou je Entrecôte Café de Paris - velmi zajímavě zpracovaná hovězí roštěnka s originální omáčkou podle tajného receptu. Mají ji tu každý den. Vymyslel to Freddy Dumont někdy ve čtyřicátých letech v Ženevě. V té pražské milé hospůdce si dávám kromě entrkotu také foie gras.