Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. března 2014

MŮJ TIP - Restaurant Mood Cafe








Restaurant Mood Cafe
Koněvova 28/29, 130 00 Praha 3
Tel.: +420 222 517 615
E-mail:  marek@restaurantmood.cz
www.restarantmood.cz
Otevřeno Po-So 12:00-23:00 



Z jídelního lístku:
Kuřecí consommé s kuřecími nočky a Sherry (69 Kč)
Ceviche z tresky s mangem, mučenkou, koriandrem, chilli a tequilou (169 Kč)
Hovězí Carpaccio s rukolou, parmazánem a bazalkovým olejem (198 Kč)
Zprudka opečený plátek lososa se sezamem, salátem z řas Hijiki a Wakame (145 Kč)
Salát s hruškami, gorgonzolou, oříšky, polníčkem s ořechovým dresinkem (185 Kč)
Thajské Curry s krevetami, kokosovým mlékem, koriandrovým kuskusem a okurkou (225 Kč)
Filet z lososa s teplým salátem z čočky, celerovým pyré a Madeira jusem (249 Kč) 
Treska v tempuře s bylinkovým salátem, shitake a jasmínovou rýží (275 Kč)
Hovězí Picanha s omáčkou Chateaubriand s bramborovým pyré (150 Kč)
Hovězí burger s uzeným sýrem čedar, locikou, rajčaty a majonézou (230 Kč)
Kachní špízy, domácí ravioli plněné ricotou a emulzí z másla a šalvěje (192 Kč)
Kachní konfit s fazolemi Flageolet, tymiánovou šťávou a panco strouhankou (229 Kč)
Konfitované ehněčí kolínko sous vide s Masala curry omáčkou a jasmínovou rýží (365 Kč)
Vepřová líčka na černém pivě s pečeným celerem a uzeným bramborovým pyré (210 Kč)
Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou a višňovou omáčkou (135 Kč)
Vanilkový Cheesecake s lesním ovocem a malinovou omáčkou (140 Kč)
Katalánský krém s pomerančovou omáčkou (105 Kč)

Upozornění: 
Teprve před nedávnem získal tento žižkovský podnik tu správnou úroveň. Tehdy totiž přišel nový majitel a zároveň šéfkuchař Jaroslav Zahálka a využil svých bohatých zkušeností ze špičkových restaurací, v nichž pracoval předtím. Už se zde nepodávají jen burgery. Doporučuji také ryzlinky od Spielbergu. V létě příjemná terasa s výhledem do zeleně Vítkova.