Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
28. května 2014
MŮJ TIP - Tandoor
Konecchlumského 9, 169 00 Praha-Břevnov
Tel.: +420 775 325 766, +420 233 313 000
Email: tandoor2005@yahoo.com
www.tandoor.cz
Otevřeno Po-Pá 11:00–23:00, So-Ne 12:00–23:00
Z jídelního lístku:
Polévka z červené čočky (45 Kč)
Jemná rajčatová krémová polévka s koriandrem (55 Kč)
Onion Bhani – smažená cibulková růžička s vejci a cizrnou (60 Kč)
Panner Korai – čerstvý domácí tvaroh s rajčaty, koriandrem a chilli (170 Kč)
Jemně kořeněná červená čočka Dal Tarka (115 Kč)
Vegetariánský listový špenát Palak Bhaji s česnekem a zázvorem (125 Kč)
Zeleninové Biryani – osmažená rýže (145 Kč)
Chicken Tikka Biryani – kuře se smaženou rýží basmati a omáčkou Tikka (185 Kč)
Jehněčí Korai – středně pálivé s rajčaty (220 Kč)
Prawn Palak – krevety, špenát, cibule, česnek a rajčata (195 Kč)
Kuřecí Bhuna – dušené na másle, cibuli a rajčatech (150 Kč)
Jehněčí Jal Frezi – marinované a grilované kousky masa v zázvorové omáčce (220 Kč)
Kuře Tandoori – grilované ve speciální peci Tandoor (245 Kč)
Hovězí Korma s jogurtem, smetanou, zázvorem, mandlemi a kokosovým mlékem (210 Kč)
Kuře Phall – velmi pálivé (185 Kč)
Gulab Jamun – mléčné kuličky v sirupu (75 Kč)
Kulfi – indická zmrzlina s mandlemi (120 Kč)
Upozornění:
tato originální restaurace byla otevřena v roce 2005 a znalci ji považují za nejvíce autentickou indickou v Praze. Konkrétně jde o kuchyni bangladéšskou. Základem jsou čerstvé suroviny, například všechny druhy masa Halal. Bohatý výběr vegetariánských jídel. Pálivá jídla jsou označena. Pečou se zde každý den vynikající placky čapátí, stejně jako chléb naan. V čase oběda dvouchodové menu (v ceně 125 Kč), které se každý den obměňuje. Funguje rovněž donášková služba.