Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

14. května 2014

MŮJ TIP - CottoCrudo








Hotel Four Seasons
Veleslavínova 1098/2a, 110 00 Praha 1
Tel: +420 221 426 880
www.cottocrudo.cz
Otevřeno denně 11:00-23:00


Z jídelního lístku:
Hrášková polévka s mátou a smrži, gratinovaná foccacia (290 Kč)
Polévka z mořských plodů s koriandrem a citronem (360 Kč)
Mozzarella di Buffala z Campanie (140 Kč)
Mušle svatého Jakuba, mango, limetka a máta   (190 Kč)
Tři ústřice Fines de Claire (220 Kč)
Prosciutto di Cinta Senese z Toskánska (380 Kč)
Brokolicový flan, pošírované vejce a sýrové fondue Fontina (320 Kč)
Salát z hovězích žeber s artyčoky, koriandrem a sojovým dresinkem (470 Kč)
Penne all´arrabbiata (280 Kč)
Risotto s lesními houbami, Jamón Joselito a Impepato del Mugelano (480 Kč)
Ravioli di ricotta s piemontskými černými lanýži a artyčoky (540 Kč)
Čerstvé bigoli s kančím ragout a Calabrian peperoncino (390 Kč)
Kotlet z Přeštíka s Casteluccio čočkou, cibulí a pancettou (490 Kč)
Crème fraîche cremino s čokoládou Dulce Valrhona a hruškou (250 Kč)
Amarena višňový dort s čokoládou (220 Kč)
Crostata z ricotty a citrusový sabayon (210 Kč)

Upozornění: 
V prostorách bývalé restaurace Allegro, která měla první michelinskou hvězdu na území východní Evropy, je nyní bistro „vařené-syrové“ vedené Ricardem Fuchsem, který zde už kdysi působil pod Vitem Mollicou. Ceny pochopitelně odpovídají unikátnímu místu, ale obědové menu (výběr ze dvou předkrmů a dvou těstovinových jídel) můžete mít za 390 Kč. Italský styl se sem sice možná příliš nehodí, ale když se díváte na řeku a Karlův most a Hradčany, ani vám to nepřijde. Jídlo je rozhodně vždy perfektní, i když michelinská hvězda už tu nebydlí.