Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

15. května 2014

Dernier Cri - pivo Paroháč



Žhavou novinkou je unikátní pivo Paroháč, které vaří minipivovar na Luční boudě v nadmořské výšce 1410 metrů, je to tedy zřejmě nejvýše vařené české pivo. Kousek od vrcholku Sněžky stojí nejstarší (1627) a největší chata Krkonoš, v ní najdte také nejvýše položenou restauraci. Pivo Paroháč se vaří z vynikající místní pramenité vody (Bílé Labe) v několika verzích: například světlý ležák nebo tmavý speciál. Ochutnali jsme obojí a můžeme vřele doporučit. Takovou smetanovou pěnu jsme už dlouho nezažili. Vaří se podle tradičních receptur z kvalitního českého sladu. Na pikantní etiketě je zobrazen koitus jelena se srnou. Bohužel tohle pivo můžete ochutnat jedině přímo na Luční boudě. Ale každý výlet určitě bude stát za to. Můžete si dokonce své pivo sami uvařit pod dohledem sládka. Jak se zdá, minipivovary skutečně přestávají být pouhou módou, jejich úspěšnost je velice chvályhodná. Další podrobnosti najdete na www.lucnibouda.cz.