Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
7. května 2014
MŮJ TIP - U Sapíků
Klokočná 8, Praha – Východ
Tel.:+420 323-641186
E-mail: hotel@klokocna.cz
www.klokocna.cz
Otevřeno: St-SO 11:30-23:00, Ne 11:30-21:00
Z jídelního lístku:
Hovězí vývar, drůbeží nočky, domácí nudle (55 Kč)
Mad’arská gulášová polévka, lehce pikantní (55 Kč)
Český račí krém s lanýžovým toustem (165 Kč)
Vídeňský vepřový sulc s cibulovým salátem (95 Kč)
Selský zelný salát s horkým špekem (55 Kč)
Kachní paštika s karamelovými cibulkami a houbami (145 Kč)
Husí játra po židovsku, česneková topinka (165 Kč)
Telecí líčka s omáčkou z bílých husích jater a lanýžů (195 Kč)
Vegetariánské domácí nudle se špenátem, vejce, strouhaný parmazán (155 Kč)
Vykostěné vepřové koleno a bůček, pečené dozlatova, jablečný křen, hořčice (265 Kč)
Telecí dle hraběte Esterhazyho s paprikovou omáčkou, petrželové noky (185 Kč)
Sváteční hovězí na smetaně, houskový knedlík, brusinky (199 Kč)
Domácí králík v alpském špeku na tymiánu, máslová karotka, petrželové noky (270 Kč)
Staročeská pečená kachna, červené zelí po vinařsku, bramborový knedlík s cibulkou (245 Kč)
Vařené hovězí žebro Franz Josef, smetanový a jablečný křen, jemný knedlík (245 Kč)
Vídeňský telecí řízek s bramborovou máslovou kaší (285 Kč)
Pečený candát na másle s humrovou omáčkou, lanýžové nudle (295 Kč)
Moravské povidlové taštičky s ořechy, nebo s mákem, domácí šlehačka (135 Kč)
Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou (95 Kč)
Upozornění:
Původně se tento luxusní vesnický hostinec, založený šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem v roce 1995, jmenoval U koně. Vznikl v jeho rodném domě, kde rodina vlastnila hospodu už v 17. století. Je to z Prahy kousek a proto je zde pořád plno. Doporučuji rezervaci. Vedle tradičních českých pokrmů, připravených pečlivě a z čerstvých surovin, jsou zde podávány i některé moderní pokrmy. Aktuální sezonní menu (teď zrovna chřestové nebo s jarním selátkem, jindy třeba medvědí) pokaždé mile překvapí.