Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. června 2014

MŮJ TIP - Ambiente Pasta Fresca









Celetná 11, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 224 230 244
E-mail: celetna@ambi.cz
http://pastafresca.ambi.cz/cz/
Otevřeno každý den 11:00-24:00


Z jídelního lístku:
Minestrone alla milanese (75 Kč)
Gazpacho (Kč)
Malý salát s plody moře (178 Kč)
Carpaccio z hovězí svíčkové s rukolovým olejem (178 Kč)
Restované kalamáry s česnekem, rajčaty a černými olivami (185 Kč)
Tatarský biftek s kapary a česnekové krutony (182 Kč)
Spaghetti aglio olio peperoncino, navíc pancetta (163 Kč)
Rigatoni all’ arrabbiata (148 Kč)
Špenátové tagliatelle se žampiony, hříbky, smetanou a vlašskými ořechy (193 Kč)
Tagliatelle quattro formaggi (178 Kč)
Maltagliati s jehněčím ragú na červeném víně (195 Kč)
Gnocchi s černým lanýžem a lanýžovým máslem (235 Kč)
Gnocchi se sušenou šunkou, šalotkou a rukolou (185 Kč)
Ravioli plněné ragú z hovězího a telecího masa s omáčkou z rajčat (208 Kč)
Ravioli na másle plněné hráškovým pyré s bylinkami a císařskými lusky (195 Kč)
Lasagne s neapolským ragú (195 Kč)
Risotto s plody moře (235 Kč)
Kuře alla cacciatora pečené na bílém víně a zelenině s domácí bruschettou (235 Kč)
Grilované kachní prso s restovanou brokolicí a cibulovým pyré (368 Kč)
Pečené jehněčí kolínko s bramborovou kaší s parmazánem (395 Kč)
Grilovaná kotleta z přeštického vepře s hříbkovou omáčkou a gratinovanými brambory (348 Kč)
Mascarpone s italskými piškoty a malinami (148 Kč)
Karamelová panna cotta s vanilkou a hořkou čokoládou (135 Kč)
Variace italských zmrzlin s vanilkovou oplatkou (115 Kč)
Ananasové cannelloni plněné šlehaným mascarpone s kokosem a karamelem (143 Kč)
Tiramisu (155 Kč)

Upozornění: 
Podnik ze sítě Ambiente Tomáše Karpíška má velmi dobrou pověst a je zde každý den poměrně plno. Má na tom zásluhu jistě i dobré umístění na pěší zóně blízko Staroměstského náměstí. Pasta Fresca znamená čerstvé těstoviny – a ty si zde sami připravují. Šéfkuchař Tomáš Mykytyn má hodně zkušeností s italskou kuchyní a protože pracuje s kvalitními surovinami, jsou jeho pokrmy autentické. Restaurace je nekuřácká. Součástí restaurace je však kavárna, kde je kouření dovoleno.