Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

12. června 2014

Dernier Cri - Hamburk



Žhavou novinkou je otevření Lokálu Hamburk, pivnice v Karlíně u náměstí. Kdysi tady byla hospoda Hamburk, jejíž kvalitu nebylo lze pochválit. Teď je to už pátý pražský Lokál, síť Tomáše Karpíška se tedy úspěšně rozšiřuje. Ve všech Lokálech je stejný design (tady se liší jen vtipnou tapetou připomínající španělské kachlíky), ale především stejně kvalitně čepovaná plzeňská dvanáctka z tanku. Také jídelní lístky jsou si hodně podobné, z tom nového v Hamburku jsem ochutnal například drštkovou polévku, taliána a segedínský guláš s houskovým knedlíkem. A Lukáš Svoboda, hlavní šéf Ambi přes pivo, mi nádherně načepoval šnyt.