Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. června 2014

MŮJ TIP - Babiččina zahrada








Tovární 536, 252 43 Průhonice
Tel.: +420 272 690 865
E-mail: office@babiccinazahrada.cz
www.babiccinazahrada.cz
Otevřeno každý den 12:00-23:00


Z jídelního lístku:
Hovězí vývar, játrové knedlíčky, kořenová zelenina a domácí nudle (85 Kč)
Mrkvová polévka se zázvorem a mladou karotkou (65 Kč)
Studená okurková polévka s ředkvičkami (55 Kč)
Salát z červené řepy, kozího sýra, hrozinek, jablek, rukoly, medový dresing (175 Kč)
Terina z tučných kachních jater, jablečné pyré, domácí višňový kompot (245 Kč)
Tatarák mletý přímo u stolu z hovězí svíčkové, kapar, šalotek, žloutku, topinky (240 Kč)
Čerstvě uzený šumavský duhový pstruh, bramborový salát a křepelčí vejce (165 Kč)
Pečený kozí sýr v grilované cuketě, frissé, červená řepa, lilkové pyré, pečené rajče (170 Kč)
Pstruh duhový pečený na česnekovém másle, bramborové rohlíčky, zelenina (225 Kč)
Pečený candát, pyré z uzeného česneku, listový špenát s řapíkatým celerem (345 Kč)
Placky z bramborových škubánků, houby, česneky v oleji a petrželové pyré (165 Kč)
Čtvrtka pečené kachny, červené zelí, bramborový nebo karlovarský knedlík (245 Kč)
Pečené celé kukuřičné kuřátko, teplá zelenina a bramborová kaše (285 Kč)
Svíčková z loupané plece, smetanová omáčka, karlovarský knedlík, brusinky (225 Kč)
Hovězí steak, gratinované brambory, zelenina, omáčka z červeného vína (395 Kč)
Dušená telecí plec à la guláš, karlovarský knedlík (265 Kč)
Pečené králičí stehno a vepřový bůček, krémový špenát a bramborový knedlík (225 Kč)
Domácí nudle s mákem, na másle a cukru (145 Kč)
Tvarohové knedlíky plněné sezonním ovocem, přepuštěné máslo, strouhaný tvaroh (95 Kč)
Kynuté buchtičky s rumovým sirupem a vanilkovým šodó (90 Kč)

Upozornění: 
Fascinující atmosféra starých zašlých časů, avšak v podstatě velmi moderní. V nádherných kachlových kamnech se pečou buchty, na stěnách staré fotky a výšivky. Šéfkuchař Radek David (také La Veranda) klade důraz na čerstvé suroviny. Vynikající mrkvová polévka se zázvorem, buchtičky se šodó, nudle s mákem! Výborný chléb a pečivo z vlastní pekárny. V létě se dá sedět na zahradě v altáncích. K restauraci patří i penzion a wellnes, jakož i dětský koutek. Kromě plzeňské dvanáctky i nepasterované speciály Ferdinand z blízkého pivovaru.