Žhavou novinkou je tentokrát vydání nového žebříčku S. Pellegrino Acqua Panna Top restaurace 2014, tedy akce, kterou pořádá redakce časopisu Euro. Letos se poprvé umístily i některé mimopražské restaurace, například brněnská Borgo Agnese. Podniky byly rozděleny do několika kategorií, nejlepší restaurací napříč kategoriemi se stala pražská Le Terroir, jejíž majitel a šéfkuchař Jan Punčochář však zřejmě na konci roku podnik uzavře a buďto přesídlí na jinou pražskou adresu, nebo bude pracovat v cizině. Pokud jde o tohoto Top šampiona, je na stupních vítězů sám, další pořadí nebylo vyhlášeno. Honza Punčochář získal tuto trofej už počtvrté a my mu srdečně gratulujeme. Jsme přesvědčeni, že tato volba je velmi správná a odpovídá odbornému hodnocení.
Kategorií je celkem šest: fine dininig, evropská kuchyně, světová kuchyně, česká kuchyně, bary a pivnice. Borgo Agnese zvítězilo v kategorii Evropská kuchyně. Le Terroir obsadila rovněž první místo v kategorii Fine dining, druhá se umístila restaurace Zdeněk‘s Oyster bar, na třetím místě je beskydská restaurace Miura v Čeladné, jejímž majitelem a šéfkuchařem je Michal Göth (dříve U kastelána Brno). V kategorii Česká kuchyně vyhrál Václav Frič a jeho restaurace Na Pekárně v Čakovičkách. V kategorii Světová kuchyně vyhrálo SaSaZu. V kategorii pivnic vyhrál Zlatý tygr.