Žhavou novinkou je zpráva, která přišla z
Anglie: experimentující šéfkuchař Stephen Gomes z Cardiffu (restaurace Mosh) má
na svém jídelním lístku jeden pokrm, který byl připraven v myčce na nádobí!
Gomes je původem Ind a už dříve se pokoušel propojit metody molekulární
gastronomie s tradiční indickou kuchyní. Nyní tedy objevil nový způspb jak
připravit chutný pokrm z kuřecích prsíček.
„Je to nejčistší způsob
přípravy kuřete bez jakéhokoli rizika. Vaří se to v myčce během mytí nádobí na
program s nejvyšší teplotou. Je to zdravé a je to bez tuku,“ řekl Gomes deníku
Daily Mirror.
Kuřecí maso je ovšem
nutno nejprve marinovat 24 hodin v ledničce. Potom se maso vloží do pevného
mikrotenového sáčku a vysaje se vzduch, zavakuuje se. Načež se sáček vloží do
myčky a nechá projít běžným procesem. V myčce se přitom může mýt špinavé
nádobí.