Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

23. července 2014

MŮJ TIP - Café Louvre










Národní 22, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 224 930 949, +420 724 054 055 
E-mail: cafelouvre@cafelouvre.cz 
www.cafelouvre.cz
Otevřeno Po-Pá 08:00-23:30, So-Ne 09:00-23:30


Z jídelního lístku:
Silný hovězí vývar s tyrolským knedlíčkem a zeleninou (59 Kč)
Dýňovo-mrkvový krém s praženými dýňovými semínky (59 Kč)
Pražská šunka s okurkou, stříbrnými cibulkami a čerstvým křenem (79 Kč) 
Lososový tatarák s pažitkou, šalotkou, ředkvičkou, kapary a toastem (89 Kč) 
Bulghur se zeleninou a uzeným sojovým tempehem (99 Kč)
Salát Waldorf s jablky, hrozny, řapíkatým celerem, ořechy a jogurtovým dresinkem (99 Kč) 
Šopský salát s olivovým olejem (59 Kč) 
Salát Coleslaw se zelím, mrkví, cibulí, řapíkatým celerem a majonézou (39 Kč) 
Kozí sýr rozpečený s medem na salátu s rukolou, brusinkový přeliv (129 Kč) 
Slaný francouzský špenátový koláč s kozím sýrem houskovými knedlíky (169 Kč)
Velký hovězí guláš s karlovarskými knedlíky (169 Kč) 
Jehněčí svíčková grilovaná na majoránce, zelený chřest, domácí bramborové noky (319 Kč)
Kuřecí prsíčka na paprice s domácími špeclemi (159 Kč) 
Smažené krůtí řízečky s vídeňským bramborovým salátem a polníčkem (169 Kč)
Klasický Sacher dort se šlehačkou (49 Kč)
Tiramisu (65 Kč)
Tvarohový dort Louvre s broskvemi a šlehačkou (59 Kč)
Borůvkový koláč na lineckém těstě, domácí vanilková zmrzlina (65 Kč)


Upozornění: 
Nejlepší kavárna v Praze. Kdysi sem chodil Einstein, Čapek a další velikáni, potom bolševik podnik na mnoho let zavřel, obnoven byl až po převratu. Chodím sem často, ale jím jen občas. Přesto mám dobré informace o kvalitě jídla. Majitel Silvio Spohr je osobnost, která je zárukou stability jak v kuchyni, tak v obsluze. V přilehlé místnosti jsou kulečníkové stoly.