Letenska 12/33, 118 00 Praha 1
Tel. +420 266 112 280
E-mail: restaurant@elegantes.cz
www.augustine-restaurant.cz
Otevřeno každý den 12:00-22:30
Z jídelního lístku:
Bílá rajčatová polévka s konfitovanými cherry rajčátky (200 Kč)
Chlazená polévka ze zeleného hrášku, créme fraîche, bazalkové želé (190 Kč)
Grilované artyčoky s chřestem, mozzarellou buffala a parmskou šunkou (290 Kč)
Casereccia se zelenými fazolkami, pancettou a parmezánem (290 Kč)
Terina z kachních Foie Gras a uzeného vepřového kolena, portské želé (420 Kč)
Grilované sardinky, krutony Ciabatta, olivová tapenáda, caponata (280 Kč)
Grilovaná cuketa a patizon, kuskus, rajčatová salsa s koriandrem (320 Kč)
Kančí ragú se švestkami, jalovcem a karlovarským knedlíkem (550 Kč)
Konfitovaný bůček, dušené líčko, amarantový popcorn, celerové pyré (490 Kč)
Grilovaná pražma se zelenými fazolkami, rajčaty a konfitovanými bramborami (430 Kč)
Pečené kukuřičné kuřátko s mrkví, polentou a sezonními houbami (490 Kč)
Grilovaná kotleta z přeštického selátka (360 Kč)
Meruňkový Tarte Tatin (180 Kč)
Borůvkové parfait, malinová omáčka, karamelizovaná oplatka (180 Kč)
Staročeský trhanec se sezonním ovocem (210 Kč)
Upozornění:
V klášteře z 13. století bývala pivnice U svatého Tomáše. Teď je zde luxusní hotel, jehož restaurace je na vysoké úrovni, ale nemusíte se bát přílišné oficiality, je zde útulno a zvláště na zahrádce se budete cítit velmi dobře. Ceny ovšem nejsou zrovna nízké, odpovídají však kvalitě. Tříchodové menu včetně vína stojí 1050 Kč. Šéfkuchař Marek Fichtner (známý i z televizního pořadu Vše o vaření) má bohaté zkušenosti ze svého působení ve světě, pracoval dokonce i v kodaňské Nomě, která dnes patří mezi nejlepší podniky na světě.