Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

13. srpna 2014

MŮJ TIP - Augustine










Letenska 12/33, 118 00 Praha 1 
Tel. +420 266 112 280
E-mail: restaurant@elegantes.cz
www.augustine-restaurant.cz
Otevřeno každý den 12:00-22:30


Z jídelního lístku:
Bílá rajčatová polévka s konfitovanými cherry rajčátky (200 Kč)
Chlazená polévka ze zeleného hrášku, créme fraîche, bazalkové želé (190 Kč)
Grilované artyčoky s chřestem, mozzarellou buffala a parmskou šunkou (290 Kč)
Casereccia se zelenými fazolkami, pancettou a parmezánem (290 Kč)
Terina z kachních Foie Gras a uzeného vepřového kolena, portské želé (420 Kč)
Grilované sardinky, krutony Ciabatta, olivová tapenáda, caponata (280 Kč)
Grilovaná cuketa a patizon, kuskus, rajčatová salsa s koriandrem (320 Kč)
Kančí ragú se švestkami, jalovcem a karlovarským knedlíkem (550 Kč)
Konfitovaný bůček, dušené líčko, amarantový popcorn, celerové pyré (490 Kč)
Grilovaná pražma se zelenými fazolkami, rajčaty a konfitovanými bramborami (430 Kč)
Pečené kukuřičné kuřátko s mrkví, polentou a sezonními houbami (490 Kč)
Grilovaná kotleta z přeštického selátka (360 Kč)
Meruňkový Tarte Tatin (180 Kč)
Borůvkové parfait, malinová omáčka, karamelizovaná oplatka (180 Kč)
Staročeský trhanec se sezonním ovocem (210 Kč)

Upozornění: 
V klášteře z 13. století bývala pivnice U svatého Tomáše. Teď je zde luxusní hotel, jehož restaurace je na vysoké úrovni, ale nemusíte se bát přílišné oficiality, je zde útulno a zvláště na zahrádce se budete cítit velmi dobře. Ceny ovšem nejsou zrovna nízké, odpovídají však kvalitě. Tříchodové menu včetně vína stojí 1050 Kč. Šéfkuchař Marek Fichtner (známý i z televizního pořadu Vše o vaření) má bohaté zkušenosti ze svého působení ve světě, pracoval dokonce i v kodaňské Nomě, která dnes patří mezi nejlepší podniky na světě.