Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

6. srpna 2014

MŮJ TIP - Buddha Bar










Jakubská 649/8, 110 00 Praha 1
Telefon: +420 221 776 300, +420 221 776 404, +420 778 477 799
E-mail: info@buddhabarhotelprague.com
www.buddhabarhotelprague.com
Otevřeno každý den 11:00-02:00

Z jídelního lístku:
Smetanová kulajda se zastřeným vejcem a dýňovým olejem (120 Kč)
Dršťková polévka z hlívy ústřičné v chlebové misce (120 Kč)
Marinovaní sledi v hořčičném dresinku s malým listovým salátkem (250 Kč)
Babiččina paštika z kachních jater s domácím medem a smaženými bezovými květy (250 Kč)
Bylinkový salát s houbovým kompotem, pečenou slaninou a domácím dresinkem (250 Kč)
Sushi čtyři kousky (300 Kč)
Sushi osm kousků (550 Kč)
Sashimi s avokádem (370 Kč)
Sashimi s tuňákem nebo lososem (500 Kč)
Candát na grilu se smetanovou kapustou a pečenými bramborami (490 Kč)
Pomalu pečený vepřový bok s kedlubnovým zelím a pařeným knedlíkem (490 Kč)
Jehněčí kolínko s cibulovým zelím a bramborovými plackami (490 Kč)
Telecí hrudí s ledvinkami a nádivkou s rýžovým pilafem a pastiňákem (490 Kč)
Dušené kuře na estragonu s domácími nudlemi (490 Kč)
Domácí fleky zapečené s lesními houbami a kachními játry (490 Kč)
Tvarohové knedlíčky s jahodami a borůvkovým coulis (120 Kč)
Chodský tvarohový koláč s teplými povidly a medvědím mlékem (120 Kč)


Upozornění:
Hotel stejného jména najdete v Paříži, New Yorku, Londýně i jinde. Restaurace umístěná ve dvou rozlehlých podzemních patrech je rozdělena na jídelnu dole a bar na ochozu. Dříve tu byla legendární tančírna Sekt Pavilon. Jídelní lístek vychází ze současné pan-asijské kuchyně, avšak v poslední době obsahuje i česká jídla, moderně upravená. Čtyřchodové degustační menu (1200 Kč) nabízí asijské speciality. V přízemí hotelu je ještě Siddharta Café, kde jsou k dispozici snídaně, obědy i večeře.