Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. srpna 2014


REFERENDUM

Zmrzlinový souboj neměl mnoho hlasujících. Byli jste zřejmě v rozpacích, který druh zmrzliny zvolit, protože zde nebylo místo pro hodnocení kvality. Proto někteří hlasující popisovali konkrétní zmrzliny (točená od Hájka, z Opočna na Olšanském náměstí, z Opočna rovněž točený vanilkový Mixar,  Strawberry & cream od Hagen Dasz, zmíněno bylo také Café Dlask z Varnsdorfu a Tři kopečky. Přesně to napsal jeden z hlasujících: Základem úspěchu je čerstvá zmrzlina z kvalitních surovin a u točené ještě pravidelné rozebírání a umývání stroje. Dá se ovšem konstatovat, že u točené je nebezpečí nekvality vyšší.

Přesto je výsledek jasný: zvítězila točená zmrzlina nad kopečkovou!   

V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 18. 8. 2014.