Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
25. září 2014
Dernier Cri
Žhavou novinkou je překvapivá změna na vysokých postech špičkové české gastronomie. Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých šéfkuchařů, odešel z restaurace Le Terroir, avšak ne do Německa, jak se v kuloárech spekulovalo, nýbrž do nově rekonstruované pražské restaurace Grand Cru (dříve Červená tabulka). Tím se tento podnik okamžitě zařadil mezi horké kandidáty na hvězdičku Michelin. Pokud jde o vybavenost, nemohou zde být (na rozdíl od Le Terroiru) žádné námitky. Interiér je luxusní a odpovídá naprosto požadavkům inspektorů Michelinu. A Honza Punčochář už dávno měl tu hvězdičku mít, protože jeho umění je na světové úrovni. V Le Terroir jej nahradil jeho zástupce, ale tato restaurace, jak se zdá, nebude už existovat příliš dlouho. V Grand Cru má určitě Punčochář i someliér Jakub Přibyl (považovaný za jednoho z nejlepších u nás) šanci dosáhnout velmi vysoké úrovně.