Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

10. září 2014

MŮJ TIP - Pot-au-feu










Rybná 13, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 739 654 884
E-mail: jan.kracik@potaufeu.cz
www.potaufeu.cz
Otevřeno Po-Pá 12:00-15:00, 18:00-22:00, So 18:00-23:00


Z jídelního lístku:
Rybí polévka Bouillabaisse (295 Kč)
Dýňová polévka z dýní Hokaidó a jablek (125 Kč)
Pot-au-feu - polévka z hovězího masa a zeleniny, s foie gras (195 Kč)
Cibulová polévka gratinovaná sýrem Raclette (95 Kč)
Tatarák z tuňáka s křehkými okurkami (225 Kč)
Salát z mladých listů s lanýžovým vinaigrette, křehkou zeleninou a sýrem Comté (165 Kč)
Vejce 63 s lanýžovými omáčkami a čerstvým lanýžem Tuber Aestivum (295 Kč)
Šneci v máslové omáčce s bylinkami (185 Kč)
Gratinovaný kozí sýr s lilkovým kaviárem (165 Kč)
Telecí brzlík se smrži (295 Kč)
Jehněčí hřebínky Souse Vide, ratatouille (595 Kč)
Hovězí květová špička vařená ve vakuu, sezonní zelenina, bramborové pyré (425 Kč)
Risotto Carnaroli s mořskými plody (375 Kč)
Křupavý filet z lososa, petrželové pyré a balsamicový nage (395 Kč)
Hovězí líčka po burgundsku s restovanými bramborami (425 Kč)
Telecí játra, omáčka ze šalotek a bramborové pyré (355 Kč)
Vanilkové Crème brûlée (125 Kč)
Domácí zmrzlina (125 Kč)
Crêpe Suzette   (145 Kč)

Upozornění: 
Nová restaurace v centru Prahy není sice velká, avšak šéfkuchař Jan Kracík po několikaleté praxi v cizině ukazuje, že se naučil opravdu hodně. Název podniku se vztahuje k polévce, kterou ovšem můžete jíst jako hlavní chod, je vydatná a plná skvělého masa, husích jater a zeleniny. Ocenil jsem, že se na jídelním lístku (zatím je v tomto směru tato restaurace v ČR jediná) uvádí druh (latinský název) lanýžů. Doporučuji úžasný telecí brzlík se smrži.   Čtyřchodové menu za 595 Kč.