Korunní 1, Praha 2-Vinohrady
Tel.: +420 224 250 403
info@vinohradskyparlament.cz
www.vinohradskyparlament.cz
Otevřeno Po-St 10:45-24:00, Čt-Pá 10:45-01:00, So 11:30-01:00, Ne 11:30-23:30
Z jídelního lístku:
Gulášová polévka z kančího krku, brambor, mleté papriky, majoránky a česneku (29 Kč)
Bílá zelná polévka s bramborem a klobásou (26 Kč)
Hovězí vývar s morkovými knedlíčky a zeleninou (25 Kč)
Krémová polévka z lesních hříbků (49 Kč)
Zapečený květák a brokolice se sýrem, pečené mladé brambory (89 Kč)
Vepřová játra dušená na cibulce s s jablky a pórkem, rýže (89 Kč)
Ledvinky po uhersku s pórkem, rýže (89 Kč)
Smažené lesní houby s domácí tatarkou a šťouchaným bramborem (139 Kč)
Myslivecká pečeně z loupané hovězí plece, zakysaná smetana, houskový knedlík (99 Kč)
Karbanátek z červené čočky, se sýrem a grilovanou zeleninou, vařené brambory (95 Kč)
Farmářské kuřecí stehno na másle a víně, pečená rajčata, zapečené fleky (93 Kč)
Vepřový bok pečený na medu a pivě, kysané zelí a špekový knedlík (93 Kč)
Pečené králičí stehno na černém pivu, smažené bramborové krokety, višňový konfit (129 Kč)
Kapr v pivním těstíčku, bramborový salát, kyselá okurka (129 Kč)
Dvě přední selečí kolínka rozpečená, s vejmrdou a hořčicí (159 Kč)
Řízek z telecího hřbetu, lehký bramborový salát, okurkový salát (159 Kč)
Litý koláč s jahodami a máslovou drobenkou (33 Kč)
Lívance s borůvkami, šlehačkou a mátou (35 Kč)
Domácí švestkový závin se zmrzlinou (75 Kč)
Upozornění:
V budově Národního domu je lidová hospůdka s překvapivě nízkými cenami, jejíž šéfkuchař Jan Pípal po Puppu v Karlových Varech a pražském hotelu Sheraton konečně zakotvil tam, kde může předvést, co umí nejlépe. Je to tedy cenově velmi přístupné místo, avšak s velmi dobrou kuchyní. To se často nestává, zvláště ne v Praze. Žádná aditiva, i knedlíky se dělají zde. Jestliže úroveň neklesne a ceny nevyrostou, bude to téměř zázrak. V létě je zahrádka na chodníku, k podniku patří i výčep, kde se čepuje Staropramen.