Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

17. září 2014

MŮJ TIP - Vinohradský parlament








Korunní 1, Praha 2-Vinohrady
Tel.: +420 224 250 403
info@vinohradskyparlament.cz
www.vinohradskyparlament.cz
Otevřeno Po-St 10:45-24:00, Čt-Pá 10:45-01:00, So 11:30-01:00, Ne 11:30-23:30


Z jídelního lístku:
Gulášová polévka z kančího krku, brambor, mleté papriky, majoránky a česneku (29 Kč)
Bílá zelná polévka s bramborem a klobásou (26 Kč)
Hovězí vývar s morkovými knedlíčky a zeleninou (25 Kč)
Krémová polévka z lesních hříbků (49 Kč)
Zapečený květák a brokolice se sýrem, pečené mladé brambory (89 Kč)
Vepřová játra dušená na cibulce s s jablky a pórkem, rýže (89 Kč)
Ledvinky po uhersku s pórkem, rýže (89 Kč)
Smažené lesní houby s domácí tatarkou a šťouchaným bramborem (139 Kč)
Myslivecká pečeně z loupané hovězí plece, zakysaná smetana, houskový knedlík (99 Kč)
Karbanátek z červené čočky, se sýrem a grilovanou zeleninou, vařené brambory (95 Kč)
Farmářské kuřecí stehno na másle a víně, pečená rajčata, zapečené fleky (93 Kč)
Vepřový bok pečený na medu a pivě, kysané zelí a špekový knedlík (93 Kč)
Pečené králičí stehno na černém pivu, smažené bramborové krokety, višňový konfit (129 Kč)
Kapr v pivním těstíčku, bramborový salát, kyselá okurka (129 Kč)
Dvě přední selečí kolínka rozpečená, s vejmrdou a hořčicí (159 Kč)
Řízek z telecího hřbetu, lehký bramborový salát, okurkový salát (159 Kč)
Litý koláč s jahodami a máslovou drobenkou (33 Kč)
Lívance s borůvkami, šlehačkou a mátou (35 Kč)
Domácí švestkový závin se zmrzlinou (75 Kč)

Upozornění: 
V budově Národního domu je lidová hospůdka s překvapivě nízkými cenami, jejíž šéfkuchař Jan Pípal po Puppu v Karlových Varech a pražském hotelu Sheraton konečně zakotvil tam, kde může předvést, co umí nejlépe. Je to tedy cenově velmi přístupné místo, avšak s velmi dobrou kuchyní. To se často nestává, zvláště ne v Praze. Žádná aditiva, i knedlíky se dělají zde. Jestliže úroveň neklesne a ceny nevyrostou, bude to téměř zázrak. V létě je zahrádka na chodníku, k podniku patří i výčep, kde se čepuje Staropramen.