Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

8. října 2014

MŮJ TIP - Bruxx









Náměstí Míru 9, 120 00 Praha 2-Vinohrady
Tel.: +420 224 250 404
E-mail: info@bruxx.cz
www.bruxx.cz
Otevřeno Po-St 11:00-24:00, Čt-Pá 11:00-01:00, 
So 11:30-01:00, Ne 11:30-23:30


Z jídelního lístku:
Bílá cibulová polévka (39 Kč)
Krémová bramborová polévka s houbami a pórkem (89 Kč)
Šest ústřic Cancale (380 Kč)
Šest ústřic Belone (450 Kč)
Terinka z kachních jater, pivní želé, jablečné pyré (195 Kč)
Zapečený sýr Brie (165 Kč)
Tagliatelle z kaštanové mouky s liškami (139 Kč)
Slávky Mariniere se smetanou (249 Kč)
Mušle tří druhů - slávky, zaděnky, nožovky (329 Kč)
Šest zapečených šneků (139 Kč)
Mořští šneci Bigorneaux s omáčkou aioli (165 Kč)
Grilované chapadlo z kalamár (175 Kč)
Ravioli s kachnou a houbami (215 Kč)
Těstoviny Casarecce s šunkou Coburge, čekankou, smetanou a parmezánem (175 Kč)
Kohout na víně (259 Kč)
Králičí stehno s liškami a pivem (269 Kč)
Karbonáda z jeleního masa (259 Kč)
Bruselské vafle (105 Kč)
Pivní zmrzlina (95 Kč)

Upozornění: 
Nově otevřená belgická restaurace konkuruje zavedené Les Moules. Hezké prostředí a příjemná atmosféra. Vedle typických belgických specialit (mušle slávky, hranolky) zde můžete ochutnat i málo vídané ústřice Belone, zaděnky a nožovky, mořské šneky, karbonádu nebo vafle. Šéfkuchař Jan Pípal šéfuje i vedlejšímu Vinohradskému parlamentu, oba podniky mají společnou kuchyň.