Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

29. října 2014

MŮJ TIP - Le WINstub










V Celnici 3, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 313 712
info@lewinstub.cz
www.lewinstub.cz
Otevřeno Po-Pá 11:00-15:00, 18:00-22:00


Z jídelního lístku:
Polévka Consommé s placičkami z pivního sýra (89 Kč)
Fazolová polévka s párkem (39 Kč)
Jemný telecí tataráček s topinkami a cornichons (109 Kč)
Tatar z čerstvého filetu lososa s toastem, crème fraîche a kapary (109 Kč)
Domácí „Press kopf“ se šalotkovou vinaigrette (109 Kč)
Uzená kachní prsíčka či lososový filet z naší udírny (109 Kč)
Bramborové krokety se sýrem munster s omáčkou Cumberland (165 Kč)
Tarte flambée se špekem a cibulí (133 Kč)
Tarte flambée se sýrem munster (139 Kč)
Mušle „Marinière“ s bílým vínem, tymiánem, petrželí a česnekem (179 Kč)
Smažené grundle s míchaným salátkem, citronkem a kaparovou remuládou (165 Kč)
Duet klobásek: boudin noir a lyonská, podávané se zelným salátkem (165 Kč)
Vysoké vepřové žebro tažené s kořenovou zeleninou a cayennským pepřem (175Kč)
Pomalu pečená hovězí oháňka na tmavém pivě (175 Kč)
Telecí ledvinky na koňaku s hříbky a tymiánem (175 Kč)
Drůbeží játra na cibuli a zauzené slanince s kapkou sherry (165 Kč)
Alsaská vepřová krkovice s dijonskou omáčkou (199 Kč)
Výběr minidezertů (29 Kč)

Upozornění: 
Podnik patří k restauraci La Gare, najdete ho v suterénu. Ideální pro krátké levné občerstvení. Mají zde například tradiční alsaský slaný koláč Tarte flambée z tenkého těsta (říká se mu alsaská pizza Flammkueche) s pravým crème fraîche. Také domácí „presskopf“ (říkalo se mu „salát z telecí hlavy“) stojí za povšimnutí. Dále pak grundle nebo hovězí oháňka na tmavém pivě – to všechno jen tak jinde nenajdete.