V Celnici 3, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 313 712
info@lewinstub.cz
www.lewinstub.cz
Otevřeno Po-Pá 11:00-15:00, 18:00-22:00
Z jídelního lístku:
Polévka Consommé s placičkami z pivního sýra (89 Kč)
Fazolová polévka s párkem (39 Kč)
Jemný telecí tataráček s topinkami a cornichons (109 Kč)
Tatar z čerstvého filetu lososa s toastem, crème fraîche a kapary (109 Kč)
Domácí „Press kopf“ se šalotkovou vinaigrette (109 Kč)
Uzená kachní prsíčka či lososový filet z naší udírny (109 Kč)
Bramborové krokety se sýrem munster s omáčkou Cumberland (165 Kč)
Tarte flambée se špekem a cibulí (133 Kč)
Tarte flambée se sýrem munster (139 Kč)
Mušle „Marinière“ s bílým vínem, tymiánem, petrželí a česnekem (179 Kč)
Smažené grundle s míchaným salátkem, citronkem a kaparovou remuládou (165 Kč)
Duet klobásek: boudin noir a lyonská, podávané se zelným salátkem (165 Kč)
Vysoké vepřové žebro tažené s kořenovou zeleninou a cayennským pepřem (175Kč)
Pomalu pečená hovězí oháňka na tmavém pivě (175 Kč)
Telecí ledvinky na koňaku s hříbky a tymiánem (175 Kč)
Drůbeží játra na cibuli a zauzené slanince s kapkou sherry (165 Kč)
Alsaská vepřová krkovice s dijonskou omáčkou (199 Kč)
Výběr minidezertů (29 Kč)
Upozornění:
Podnik patří k restauraci La Gare, najdete ho v suterénu. Ideální pro krátké levné občerstvení. Mají zde například tradiční alsaský slaný koláč Tarte flambée z tenkého těsta (říká se mu alsaská pizza Flammkueche) s pravým crème fraîche. Také domácí „presskopf“ (říkalo se mu „salát z telecí hlavy“) stojí za povšimnutí. Dále pak grundle nebo hovězí oháňka na tmavém pivě – to všechno jen tak jinde nenajdete.