Ve středu 22. října 2014 byli v Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR pod patronací předsedy Senátu Milana Štěcha vyhlášeni letošní držitelé cen nazvaných Česká chuťovka. Tyto ceny jsou udělovány každoročně na podzim a rozhoduje o nich komise nezávislých odborníků ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským v Praze. Nejdůležitějším kritériem je vysoká chuť a kvalita surovin.
Z letošních laureátů bychom rádi upozornili například na Královské škvarky z Hodonína, Vepřová líčka v křenovém aspiku od Dolejších z Davle, Bio sterilované patizony od Jana Vericha z Trávnice u Turnova nebo telecí párky z Beskydských uzenin. A samozřejmě nás velice potěšilo, že v kategorii piv získal opět Českou chuťovku benešovský pivovar Ferdinand, tentokrát za vynikající hořký světlý ležák 11°, nazvaný Max. Vloni byl toutéž cenou oceněn Tmavý ležák 11°. A ještě předtím také tmavý ležák 15° nazvaný d´Este. Připomínáme, že pivovar Ferdinand je dnes už jedním z mála, který vyrábí pivo klasickou metodou, stejně jako se vyrábělo před sto lety. Bez jakýchkoli chemických dodatků a urychlovačů.