Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

7. ledna 2015

MŮJ TIP - U Slovanské lípy









Tachovské náměstí 288/6, 130 00 Praha-Žižkov
Tel.: +420 734 743 094
E-mail: miguel32@volny.cz 
www.uslovanskelipy.cz
Otevřeno denně 11:00-24:00


Z jídelního lístku:
Pórková polévka s vejcem (30 Kč)
Poctivá česnečka s olomouckým tvarůžkem a opečeným chlebem (30 Kč)
Míchaný zeleninový salát s kuřecími medailonky a jogurtovo-koprovou zálivkou (89 Kč)
Grilované kuřecí filety, pepřová omáčka, gratin smetanových brambor (105 Kč)
Hovězí zadní v rajské omáčce, houskový knedlík (89 Kč)
Vepřové ledvinky na cibulce, dušená rýže (82 Kč)
Vepřový špíz proložený cibulí, slaninou a paprikou, šťouchaný brambor (89 Kč)
Pečený vepřový bok špikovaný klobásou, špenát, variace knedlíků (89 Kč)
Smažené řízečky z kuřecích prsou, bramborový salát, citron (95 Kč)
Špikovaný hovězí plátek ve svíčkové omáčce, brusinky, houskový knedlík (94 Kč)
Konfitované kachní stehno, domácí karlovarský knedlík, červené zelí (149 Kč)
Vepřové přední koleno pečené na černém pivu, hořčice, vejmrda (165 Kč)  
Brambory ve slupce s petrželovou zakysanou smetanou (35 Kč) 

Upozornění: 
Rodná sestra nedalekého hostince U Vodoucha je prý historicky nejstarší dodnes fungující hospodou na Žižkově. Systém je podobný jako U Vodoucha: můžete si vybrat z deseti druhů piv, vyráběných malými českými pivovary. Některá z těchto piv jsou nepasterovaná, nefiltrovaná. A v kuchyni se vaří česká tradice, bez používání aditiv. K pivu si můžete dát dobrý chleba s domácím sádlem a škvarky. Vše je zde tak trochu v „baráčnickém“ duchu, protože Slovanská lípa byl národovecký spolek založený v roce 1848.