Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. února 2015

MŮJ TIP - Story








Na rovni 21, 16200 Praha 6
Tel.: +420 777 151 553
www.storyrestaurant.cz
Otevřeno Út-Ne 11:23:00


Z jídelního lístku:
Krémová polévka z kukuřice s koriandrem (45 Kč)
Foie gras, hruška, perník, pastinák (220 Kč)
Nakládaná zelenina, bylinkový krém, kopr (150 Kč)
Marinovaný losos, okurka, fenykl, kandovaný zázvor (145 Kč)
Krém z karamelizovaného květáku, mušle jakubky, konfit z citronu (130 Kč)
Kachna, pak choi, pastinák (325 Kč)
Selečí bok, brokolice, jablečné pyré, kroketa z líčka (285 Kč)
Srna, kapusta, jablko, celer, konfit (390 Kč)
Loupaná plec, česnekové pyré, mladé cibulky (350 Kč)
Kuře, cannelloni, hřiby, topinambury (330 Kč)
Steak z kuřecího stehna s bramborovým pyré a ratatouille(120 Kč)
Fish & chips - treska, domácí hranolky, tatarka (140 Kč)
Dezerty dle denní nabídky (70 Kč)

Upozornění: Nová restaurace pár kroků od konečné tramvají na Petřinách. Překvapivě svérázná a dobrá. Mladí manželé (on – Michal Černý - vaří) zřejmě získali potřebné zkušenosti ve světě, především v Anglii. Ochutnal jsem foie gras a selečí bok, obojí bylo ve vysoké kvalitě. Překvapivý byl také dezert Financier, což jsou malé francouzské mandlové piškoty, zde v zajímavé kombinaci s ovocem. Vína od Nestarce. Poněkud chladnější prostředí jistě časem zútulní.