Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. února 2015

MŮJ TIP - Terasa U Zlaté studně








U Zlaté studně 166/4, 118 00 Praha 1 – Malá Strana
Tel.: +420 257 533 322
E-mail: restaurant@goldenwell.cz
www.terasauzlatestudne.cz
Otevřeno Po-Ne 07:00-23:00


Z jídelního lístku:
Tom Yam Kung, asijská pikantní polévka s krevetami a kuřecím masem (350 Kč)
Hráškový krém s čerstvým hráškem, restovanou slaninou a šalotkou, Wonton (250 Kč)
Bujabéza se selekcí čerstvých ryb, podávaná s omáčkou Aioli (350 Kč)
Mousse z kozího sýra Buche Affinne se zauzenými kachními prsy, keňské fazolky (380 Kč)
Trio z tuňáka, tartar s pošírovaným křepelčím vejcem, tataki s bílou ředkví a wasabi (360 Kč)
Karamelizovaný brzlík s grilovanou mušlí Sv. Jakuba (420 Kč)
Tradiční Pražská šunka na carpacciu z červené řepy s jemným křenovým mousse (360 Kč)
Restovaná kachní játra Foie Gras na šafránovém rizotu, kachní glazé (490 Kč)
Domácí špagety De Cecco s cherry tomaty a zrajícím sýrem Reblochon de Savoie (450 Kč)
Lehce zauzený skotský losos Label Rouge s kroupetem, souce Bordelaise (850 Kč)
Variace královského holouběte z Anjou s hráškem, artyčoky a tomaty (950 Kč)
Kotletky z jablečného selátka na mladém špenátu, houbovo-smetanová quiche (950 Kč)
Svíčková na smetaně podávaná s žemlovými knedlíky a brusinkami (750 Kč)
Kachní prsa na bramborovo-slaninovém pyré s konfitem z červeného zelí (820 Kč)
Kokosová espuma s jogurtovo-medovou pěnou, mangové želé, bazalkový sorbet (330 Kč)
Povidlové tašky s mletými ořechy a domácí griliášovou zmrzlinou  (330 Kč)

Upozornění: 
Zážitková gastronomie s úchvatným výhledem na Prahu, včetně pochopitelných vyšších cen. Šéfkuchař Pavel Sapík předvádí jídla vtipná, jež však vycházejí ze světové tradice. Nelekněte se stěny z plátků pravého zlata. Historie budovy sahá až do roku 1528,  po roce 1900 zde byla otevřena hospůdka s terasou, kam se chodilo ještě v šedesátých letech na zmrzlinu. Od roku 2008 po rozsáhlé rekonstrukci je restaurace součástí hotelu. Musíte vyjet nahoru výtahem.