Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. března 2015

MŮJ TIP - Stará kuželna








Na Baranovci 5, 71000 Ostrava-Sleská Ostrava
Tel.: +420 733 390 701
E-mail.: udvoracku@udvoracku.cz 
www.stara-kuzelna.cz
Otevřeno Po-Pá 11:00-22:00, So-Ne 12:00-22:00


Z jídelního lístku:
Mrkvový krém se zázvorem a crème fraïche (48 Kč)
Domácí vývar s masem, nudlemi a zeleninou (48 Kč)
Hovězí tataráček s česnekovými topinkami (199 Kč)
Restovaná krocaní játra na calvadosu s jablky a černým bezem, pečivo (129 Kč)
Grilovaný lilek plněný ricottou s pestem ze sušených rajčat, pečivo (109 Kč)
Domácí kachní paštika s cibulovou marmeládou, bagetka (109 Kč)
Kuřecí řízek s bramborovou kaší, rozpuštěným máslem a cherry rajčátkem (139 Kč)
Čerstvý pstruh na másle s pečenými paprikami, brambůrky La Ratte (199 Kč)
Italské risotto s restovanými krevetami, chilli papričkami a zázvorem (189 Kč)
Pečené kachní prso, cibulové zelí s červeným vínem, domácí bramborové noky (249 Kč)
Špikovaná jelení kýta na smetaně, domácí vídeňský knedlík, brusinky, šlehačka (229 Kč) 
Špikované králičí stehno, hořčicová omáčka, divoká rýže, cuketové julienne (249 Kč)
Ossobucco, pečená provensálská zelenina, brambůrky La Ratte (239 Kč)
Vídeňská roštěná s přírodní šťávou, smaženou cibulkou a jasmínovou rýží (189 Kč)
Jablka v těstíčku, mascarpone a kirschgrütze (85 Kč)
Crème brûlée s vanilkovou zmrzlinou (65 Kč)


Upozornění: Kdysi jsem tudy chodil zkratkou na fotbal, blízko byla Stará střelnice. A taky starý ostravský hrad. Půvabná (a přitom docela nenápadná) hospůdka vznikla ze zříceniny obývané bezdomovci. Nyní se tým mladých kuchařů snaží o poctivé vaření z poctivých surovin. Od jara se dá jíst i na zahrádce. Někteří místní pokládají tento podnik za nejlepší v Ostravě. V říjnu se zde tradičně koná Octoberfest.