Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

29. dubna 2015

MŮJ TIP - Altstadt Beisl








Residenzplatz 7, 94032 Passau Německo
Tel.: +49 851 490 9090
E-mail.: altstadtbeislpassau@gmail.com
Otevřeno v létě denně 11:00-01:00


Z jídelního lístku:
Domácí gulášová polévka s chlebem (4,90 €)
Passovský buřtový salát s domácí sekanou (4,90 €)
Sýrová pomazánka Obatzda z camambertu, másla a jemného tvarohu, domácí chléb (3,80 €)
Dva čerstvé Weisswursty s domácí sladkou hořčicí a domácími preclíky (4,90 €)
Hovězí guláš s domácím pečivem (8,50 €)
Passovský vepřový řízek s hořčicí a křenem, domácí bramborový salát, brusinky (8,90 €)
Domácí sekaná se sázeným vejcem, domácí bramborový salát (6,90 €)
Bavorská vepřová pečeně se zelím a knedlíkem (11,20  €)
Čerstvý bavorský chřest v pivním těstíčku (5,80 €)

Upozornění: Poprvé se podíváme za hranice. Není to daleko, z Železné Rudy jen asi 50 km.  Zastavíme se v krásném městě na Dunaji. Přímo v historickém středu města najdete nejtypičtější hospůdku, která nabízí nefalšovanou bavorskou kuchyni. Zvláště upozorňuji na výtečnou tradiční bílou klobásu Weisswurst (podává se pouze dopoledne), domácí měkké preclíky a sýrovou pomazánku Obatzd´n. Podává se vynikající čepované pšeničné pivo Weissbier z pivovaru Stockbauer. To všechno v Česku nenajdete. Na Triadvisoru velmi vysoké ohodnocení, přitom ceny (jsme v Německu) docela nízké.