Jungmannovo nám. 15/16, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 111 152
E-mail: provoz@upinkasu.cz
E-mail: provoz@upinkasu.cz
www.upinkasu.cz
Otevřeno denně 10:00-01:00
Z jídelního lístku:
Pinkasova dršťková polévka (69 Kč)
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky (69 Kč)
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky (69 Kč)
Domácí škvarková pomazánka (69 Kč)
Chalupářská tlačenka s octem a cibulí (89 Kč)
Hovězí tataráček s topinkami a česnekem (199 Kč)
Marinované vuřty pečené v černém pivu s feferony a cibulí (99 Kč)
Bramborové placky se škvarky na sádle pečené (45 Kč)
Smažené kuřecí proužky v kukuřičném obalu s česnekovou a pikantní omáčkou (199 Kč)
Míchané zelené saláty s tuňákem, červenou cibulí, olivami a bylinkovým dresinkem (169 Kč)
Pstruh na roštu pečený s grilovanou zeleninou a citrónem (169 Kč)
Císařsko-královský vepřový řízek přes celý talíř (229 Kč)
Pečený vepřový vrabec s dvoubarevným zelím a variací knedlíků (169 Kč)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, bílé zelí, cibulka (159 Kč)
Staročeská svíčková s brusinkami, houskovým a karlovarským knedlíkem (189 Kč)
Pinkasův hovězí guláš s houskovými knedlíky (189 Kč)
Pečená čtvrtka kachny na jablkách a majoránce, med, knedlíky a zelí (289 Kč)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, bílé zelí, cibulka (159 Kč)
Staročeská svíčková s brusinkami, houskovým a karlovarským knedlíkem (189 Kč)
Pinkasův hovězí guláš s houskovými knedlíky (189 Kč)
Pečená čtvrtka kachny na jablkách a majoránce, med, knedlíky a zelí (289 Kč)
Králičí stehýnka pečená na slanině s domácí houbovou omáčkou (199 Kč)
Pinkasovo pečené vepřové koleno s hořčicí a strouhaným křenem (299 Kč)
Vepřová žebra v medové marinádě s hořčicí, křenem a marinovanou zeleninou (299 Kč)
Pinkasovo pečené vepřové koleno s hořčicí a strouhaným křenem (299 Kč)
Vepřová žebra v medové marinádě s hořčicí, křenem a marinovanou zeleninou (299 Kč)
Smažená jablíčka v pivním těstíčku s karamelem (79 Kč)
Domácí skořicové lívance s hruškovými povidly a šlehačkou (79 Kč)
Jablečný štrůdl s vanilkovou zmrzlinou (79 Kč)
Upozornění: Tady se čepuje plzeňské pivo od roku 1843, tehdy bylo první v Praze. Já osobně si ho nechám čepovat od Otty. Pokud jde o jídlo, snaží se kuchaři dodržovat tradiční postupy a pracovat s tradičními, leč čerstvými surovinami. Chybí mi snad jenom telecí na paprice, jaké tu měli v šedesátých letech. Přestože jde pochopitelně o turistickou restauraci, převaha štamgastů je sympatická.