Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

8. dubna 2015

MŮJ TIP - U Pinkasů







Jungmannovo nám. 15/16, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 111 152
E-mail: provoz@upinkasu.cz
www.upinkasu.cz
Otevřeno denně 10:00-01:00 


Z jídelního lístku:
Pinkasova dršťková polévka (69 Kč)
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky (69 Kč)
Domácí škvarková pomazánka (69 Kč)
Chalupářská tlačenka s octem a cibulí (89 Kč)
Hovězí tataráček s topinkami a česnekem (199 Kč)
Marinované vuřty pečené v černém pivu s feferony a cibulí (99 Kč)
Bramborové placky se škvarky na sádle pečené (45 Kč)
Smažené kuřecí proužky v kukuřičném obalu s česnekovou a pikantní omáčkou (199 Kč)
Míchané zelené saláty s tuňákem, červenou cibulí, olivami a bylinkovým dresinkem (169 Kč)
Pstruh na roštu pečený s grilovanou zeleninou a citrónem (169 Kč)
Císařsko-královský vepřový řízek přes celý talíř (229 Kč)
Pečený vepřový vrabec s dvoubarevným zelím a variací knedlíků (169 Kč)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, bílé zelí, cibulka (159 Kč)
Staročeská svíčková s brusinkami, houskovým a karlovarským knedlíkem (189 Kč)
Pinkasův hovězí guláš s houskovými knedlíky (189 Kč)
Pečená čtvrtka kachny na jablkách a majoránce, med, knedlíky a zelí (289 Kč)
Králičí stehýnka pečená na slanině s domácí houbovou omáčkou (199 Kč)
Pinkasovo pečené vepřové koleno s hořčicí a strouhaným křenem (299 Kč)
Vepřová žebra v medové marinádě s hořčicí, křenem a marinovanou zeleninou (299 Kč)
Smažená jablíčka v pivním těstíčku s karamelem (79 Kč)
Domácí skořicové lívance s hruškovými povidly a šlehačkou (79 Kč)
Jablečný štrůdl s vanilkovou zmrzlinou (79 Kč)

Upozornění: Tady se čepuje plzeňské pivo od roku 1843, tehdy bylo první v Praze. Já osobně si ho nechám čepovat od Otty. Pokud jde o jídlo, snaží se kuchaři dodržovat tradiční postupy a pracovat s tradičními, leč čerstvými surovinami. Chybí mi snad jenom telecí na paprice, jaké tu měli v šedesátých letech. Přestože jde pochopitelně o turistickou restauraci, převaha štamgastů je sympatická.