Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. dubna 2015

REFERENDUM

Hlasování o úpravách králíka bylo velmi zajímavé. Někteří hlasující doporučovali i jiné úpravy, než ty dvě námi nabízené, například řeckou „stifado“ nebo provensálskou na bylinkách a červeném víně. Kamarádka Zuzana, která žije dlouho v cizině, nostalgicky vzpomínala na králíka pečeného na česneku a podávaného s bramborovým knedlíkem a špenátem. Někteří se dokonce rozhodovali podle toho, co se dá ke kterému pokrmu pít. Vycházeli z premisy, že ke králíkovi na smetaně se hodí pivo, kdežto ke králíkovi na hořčici se hodí víno. Přesto však jsme nakonec došli k jednoznačnému výsledku – a musíme říct, že nás potěšil, protože se ukázalo, že čeští labužníci nejsou konzervativní a nebojí se „cizích vlivů“.

Výsledek hlasování tedy zní: raději králík na hořčici než králík na smetaně!   


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy  20.4.2015