Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

8. července 2015

MŮJ TIP - Al Bagatto







Via Luigi Cadorna 7, 34100 Trieste, Italy 
Tel.: +39 040 301 771
E-mail: albagatto@libero.it
www.albagatto.it
Otevřeno denně 19:30-22:30


Z jídelního lístku:
Tatar z branzina, chřest, vejce Mimosa a krutony (19 €)
Červený tuňák, okurka a uzená sůl (18 €)
Sépie, cuketa, vaječná omáčka, opečený chléb (17 €)
Filátko ze štikozubce, baby rajčata, avokádo, plátky jablek (18 €) 
Mušle jakubky na pivě Zanna Savija, karotky a pivní želé (19 €) 
Rizoto s mořskými šneky Murici na víně, chmelové výhonky, citronové máslo (17 €) 
Mořský ďas se špenátem, knedlíčky ze zrnek quinoa, sýr mascarpone (17 €) 
Nudle Trenette, krevety Mazzancolle, pesto a bramborové kostičky (20 €) 
Cizrnové noky s dušenou sépií a kukuřicí (18 €) 
Spaghetti s mořskými raky Scampi, rajčaty, česnekem a bazalkou (22 €) 
Dušené olihně, rajčata, lilek, uzený sýr ricotta (15 €) 
Branzin v solné krustě obložený zeleninou (28 €)
Frittura z místních mořských ryb, smažená na olivovém oleji, podávaná se salátem (25 €) 
Pečené selátko Jolanda De Colo se zeleninovou caponatou (20 €) 
Zmrzlina s jogurtem, kandovanými olivami a čokoládou (10 €) 
Dort z ořechů, mandlí a čokolády, sladká karotka a pomeranč (11 €) 
Mangová pěna, čokoládové crumble a carpaccio z ananasu (10 €) 


Upozornění: Tentokrát jsme v Itálii. Útulná restaurace v uličkách Terstu, v jeho staré historické části. Připadáte si tu jako na návštěvě v něčím bytě. Klasická severoitalská kuchyně i atmosféra. Majitel Roberto Marussi zdědil podnik po zakladateli, svém otci Giovannim. Ve skleněném chladicím boxu jsou k vidění živí humři, čerstvé ryby a mořské plody, můžete si ukázat, který kousek chcete – a ten vám okamžitě připraví. Kuchyni šéfovala mnoho let žena, paní Cristina Monaro. Letos se mi nepodařilo do kuchyně nakouknout. Taky už nemají otevřeno v poledne. Škoda.