Dnes si vás dovolím upozornit na několik žhavých novinek ze sousedního Německa. Vynikající mladý šéfkuchař Kevin Fehling otevřel právě v Hamburku (v přístavní čtvrti) svou novou restauraci s unikátním konceptem. Podnik se jmenuje The Table a unikátní je mimo jiné tím, že všichni hosté sedí u jediného obrovského stolu. Vejde se jich tam více než dvacet. Stůl je vyšší o deset centimetrů než běžné stoly. Kevin se chlubí, že díky jeho konceptu se setkávají a seznamují labužníci, kteří by jinak zůstali bez kontaktu. Fehling navazuje na styl Chef´s table, který nabízejí některé špičkové restaurace a špičkoví šéfkuchaři: v tomto případě je jeden nevelký stůl pro hosty umístěn přímo v kuchyni.
Manželka nejznámějšího německého gurmet-kritika Wolframa Siebecka žila 40 let v ústraní a své názory nepublikovala. Nyní se však Barbara rozhodla vydat vlastní knihu. Jmenuje se Die Siebeck Unterwegs mit ihm (Siebecková na cestách s ním). Vtipný text je doplněn fotkami z Polaroidu, které autorka pořizovala během soukromého života s obávaným kritikem.
Na internetu se objevila nová webová stránka www.mylittleparis.com, která radí německým labužníkům, kam zajít v Paříži na oběd, na večeři, na sklenku vína nebo do baru. Tipy jsou uvedeny s adresami a dalšími podrobnostmi.
Jeden z nejprestižnějších světových labužnických magazínů, německý Der Feinschmecker, slaví právě slavné výročí: uběhlo 40 let od vydání prvního čísla. Časopis vychází každý měsíc a jeho hodnocení je v Německu považováno za zásadnější než hodnocení Michelin.
Populární německý filosof a novinář Alexander Grau prohlásil v interview pro časopis Cicero, že „v podstatě není veganismus nic jiného, než bizarní směs blahobytné dekadence a hypermoralismu.“