Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

26. srpna 2015

MŮJ TIP - Taverna Colleoni dell´Angelo







Piazza Vecchia 7, 24129 Bergamo Alta
Tel. 039 035.232596
E-mail: info@colleonidellangelo.com 
www.colleonidellangelo.com
Otevřeno denně kromě pondělí 12:00-16:00, 19:00-00:00


Z jídelního lístku:
Čočková polévka (8 €)  
Fagottini plněné jakubkou, salsa bianca a minikalamáry (20 €)
Filet z kambaly, brambory Anna a marinovaná zelenina (25 €)
Parmice nachové s plátky brambor v červené omáčce s marinovanými cuketami (25 €)
Mořští raci na páře se salátem ze žlutých rybiček (28 €)
Branzino mořský okoun all mediterranea (28 €)
Křupavé katalánské rybičky na červené cibuli (24 €)
Filet z bažanta na pepři po sečuánsku s chřestovou tempurou (29 €) 
Jehněčí karé na hrášku a zelenině pečené na bazalce (28 €) 
Telecí medailonky na plátcích z lesních hříbků (32 €) 
Telecí kotlet alla Milanese s datlovým salátem (32 €)
Tiramisu soffiato na kávových zrnech (12 €)
Veronská zmrzlina s mandlovou omáčkou (12 €)
Sýr Vacherin na vanilce (12 €)
Hořký čokoládový flan na zázvorové zmrzlině (12 €)
Marinovaný ananas na červeném pepři s citronovým sorbetem (12 €)


Upozornění: Tentokrát jsme v Itálii, v centru Lombardie, v domě z roku 1744 na krásném historickém náměstíčku na kopci uprostřed starého Bergama. V létě se nejlíp sedí u stolečků venku pod pergolou. Majitelem tohoto podniku je mezinárodně věhlasný Pierangelo Comaro, bývalý šéfkuchař spolupracující například s Rogerem Vergé a držící několik let michelinské hvězdy. Dnes už zde hvězda sice není a Pierangelo nepracuje v kuchyni, nýbrž na sále, avšak kvalita pokrmů je pořád velmi vysoká. Například originální fagottini ve tvaru košíčků plněné mletými jakubkami jsou na světové úrovni.