Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

14. října 2015

MŮJ TIP - U Šumavy







Štěpánská 543/3, 120 00 Praha 2 Nové Město
Tel.: +420 773 031 822
Email.: info@usumavy.cz
www.usumavy.cz
Otevřeno 10:00-23:00  


Z jídelního lístku:
Česnečka s olomouckým kvarglem (30 Kč)
Fazolová polévka s klobásou (30 Kč)
Tlačenka (45 Kč)
Utopenci (45 Kč)
Vepřové medailonky z panenky s hříbkovou omáčkou, smažené brambory (95 Kč)
Kuřecí špíz se slaninou, cibulí a paprikou, hranolky, tatarská omáčka (92 Kč) 
Vepřová játra na cibulce, jasmínová rýže (87 Kč)
Pivovarský hovězí guláš s žemlovým knedlíkem (95 Kč)
Vepřový vrabec, bílé zelí, variace bramborových a houskových knedlíků (89 Kč)
Krůtí prso s omáčkou ze sušených rajčat a kapari, pečené bylinkové brambory (98 Kč)
Smažené kuřecí řízečky s bramborovým salátem, citron (95 Kč)
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem, houskový knedlík (95 Kč)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí, cibulka (89 Kč)
Pečené kachní stehno po staročesku, červené zelí, variace knedlíků (149 Kč)

Upozornění: 
Hostinec založený v roce 1873 byl v letech osmdesátých velmi oblíben pro svou jednoduchou a přitom kvalitní kuchyni, štamgasty zde byli především mladí pražští právníci a také Nataša Gollová, která bydlela naproti. Čepoval se zde kvalitní Budvar. Potom přišla léta útlumu, nyní je novým majitelem společnost kolem Tomáše Vodochodského (patří jí také U Vodoucha a U slovanské lípy), která zde zavedla podobný systém, jaký panuje ve jmenovaných hospodách. Čepuje se samozřejmě pivo z Kostelce nad Černými lesy, jež patří rovněž do skupiny – a kromě toho a Budvaru vždy ještě osm piv z malých pivovarů.