Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. října 2015

REFERENDUM

V minulém Referendu jsme se vás zeptali, které z měkkých (čerstvých neboli tvarohových) sýrů máte raději: z ovčího nebo z kravského mléka. Objevilo se několik názorů, například že jsme pominuli sýry kozí, ty se nám prostě do referenda nevešly. Jeden z hlasujících vychvaluje uzenou kozí ricottu, kterou dělá italská mlékárna v Cavalese. Další z hlasujících upozorňuje, že jsme zapomněli jmenovat „ovčiu hrudku“, slovenskou brynzu. Přesto však je výsledek jasný.

Mezi měkkými sýry zvítězily kravské nad ovčími! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 12. 10. 2015.