Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. listopadu 2015

MŮJ TIP - Asian temple







Bílkova 13, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 311 659
Email.: info@asiantemple.cz
www.asiantemple.cz
Otevřeno každý den 11:30-01:00



Z jídelního lístku:
Kuřecí polévka Soto Ayam s kokosem a skleněnými nudlemi (180 Kč)
Tradiční japonská polévka Miso s tofu, houbami a řasami wakame (110 Kč)
Polévka Cawamushi z krevet a krabů, vejce (150 Kč)
Polévka s vaječnými nudlemi Wonton, vejcem a vepřovým masem (280 Kč)
Korejský hovězí tatarák s křupavými rýžovými krekry (280 Kč)
Tuňákový salát, sambal z Bali, avokádo, ředkvička (360 Kč)
Chobotnice s nudlemi Soba, vinegret Yuzu (260 Kč)
Japonský zeleninový salát (140 Kč)
Tempura z krevet a zeleniny (340 Kč)
Křupavé tygří krevety (380 Kč)
Smažený měkkokrunýřový krab, zelená papája a mango (320 Kč)
Smažené knedlíčky Gyoza s masem (180 Kč)
Indonéská smažená rýže Nasi Goreng s kuřecím Satay, krevetami a vejcem (420 Kč)
Smažené rýžové nudle Pad Thai s kuřecím masem (260 Kč)
Sečuánské maso (320 Kč)
Chop Suey (210 Kč)
Vegetariánské karí s tofu a zeleninou (240 Kč)
Kuřecí Satay s kukuřicí  (250 Kč)
Kuře Tikka Masala v tandoru (320 Kč)
Kuře Biryiani v tandoru (310 Kč)
Japonské parfait se zeleným čajem a medem (180 Kč)
Rýžový koláč Daifuku (160 Kč)
Horký karamelizovaný banán s vanilkovou zmrzlinou (190 Kč)
Mangový a kokosový pudink (190 Kč)
Indonéský moučník Spekkoek (180 Kč)


Upozornění: Nové působiště skvělého indonéského kuchaře Ariho Munanadara. Tady snad (v úžasném autentickém designu) konečně najde jeho umění ideální uplatnění. Na lístku jsou speciality z japonské (včetně suši), thajské, indonéské, indické i čínské kuchyně. Také speciality z Bali. A jediné pravé Nasi Goreng v Praze.