Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. listopadu 2015

MŮJ TIP: Eska







Pernerova 49, 186 00 Praha 8 – Karlín
Tel.: +420 731 140 884
Email.: eska@ambi.cz
www.eskakarlin.cz
Otevřeno Po-Ne


Z jídelního lístku:
Dýňová polévka s kváskem (128 Kč)
Zasušená červená řepa, jalovec, jeřabiny, kefír (195 Kč)
Zelenina v podzimním listí, černé pivo, mák (178 Kč)
Grilovaná cibule, med, syrovátka, tymián, špek (135 Kč)
Pečený celer, hnědé máslo, rozinky, rum  (178 Kč)
V másle pošírovaná ryba, květák, kopr (277 Kč)
Králík na slámě, jablko, zelí, kapusta, česnek (288 Kč)
Dušená vepřová líčka, čočka, majoránka  (288 Kč)
Hovězí steak, topinambur, rozmarýnová sůl (335)
Pěna z tvarůžků, angrešt, ovesná kaše, med (138 Kč)
Medová žemlovka, rumová pěna (168 Kč)
Karotka s rakytníkem, šlehačka, hořčice, rakytník, řeřicha (175 Kč)


Upozornění: 
Zbrusu nová restaurace ve stylu bistra patří do skupiny Tomáše Karpíška a klade podle svých proklamací důraz na místní a tradiční potraviny, staré české receptury, návrat k řemeslné výrobě a udržitelnost. K restauraci patří pekárna, kde pečou domácí chléb podle italského vzoru. Šéfkuchař Martin Štangl byl několik let zástupcem Oldřicha Sahajdáka v La Degustation. Restaurace je nekuřácká.