Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. prosince 2015

MŮJ TIP - Jakub






Kájovská 54, 381 01 Český Krumlov
Tel.: +420 380 725 912
Email: fb@restaurant-krumlov.cz
www.jakubrestaurant.cz
Otevřeno Po-Ne 11:00-22:00



Z jídelního lístku:
Jihočeská kulajda s pravými hříbky a pošírovaným vejcem (75 Kč)
Domácí krokety z jihočeského kapra, ragú z dušeného fenyklu, bramborová kaše (120 Kč)
Hříbkové rizoto s rukolou a parmezánem (195 Kč)
Tagliatelle s omáčkou z krumlovského sýra Monastére a sušenými rajčaty (215 Kč)
Těstoviny Aglio, Olio, Peperoncino (190 Kč)
Grilovaný pstruh na bylinkách s pečenými bramborami a bylinkovým máslem (280 Kč)
Jihočeský candát pečený na másle, bramborová lokše, jemná česneková omáčka (360 Kč)
Králičí stehno sous vide, domácí špecle na slanině, omáčka z dijonské hořčice (290 Kč)
Pečené supreme z vodňanského kuřete, houbové rizoto, chorizo omáčka (245 Kč)
Pečená vepřová panenka, šťouchaný brambor, omáčka ze sušených švestek (290 Kč)
Konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (315 Kč)
Tradiční hovězí svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky (250 Kč)
Pečená vepřová krkovice na česneku, bílé zelí, bramborový knedlík (235 Kč)
Domácí lívance s borůvkovým žahourem a zakysanou smetanou (90 Kč)
Pošírovaná hruška v červeném víně, vanilková zmrzlina, pistácie (99 Kč)
Crème brûlée (90 Kč)


Upozornění: 
Přímo v historickém centru Českého Krumlova, v budově ze 14. století s nádhernou fasádou (hotel Krčínův dům), je restaurace nazvaná rovněž po Jakubu Krčínovi. Vaří zde mladý Jiří Houška, který začal u Pohlreicha a má za sebou praxi v Londýně (Gordon Ramsay, Pierre Gagnaire), v Singapuru a na Mauritiu. Jídelní lístek vychází z tradiční jihočeské kuchyně, jsou zde však i pozoruhodné moderní variace (viz candát na plátcích petrželového kořene s bramborovou lokší). Zřejmě nejlepší restaurace v Krumlově. Restaurace je nekuřácká.