Kájovská 54, 381 01 Český Krumlov
Tel.: +420 380 725 912
Email: fb@restaurant-krumlov.cz
Email: fb@restaurant-krumlov.cz
www.jakubrestaurant.cz
Otevřeno Po-Ne 11:00-22:00
Z jídelního lístku:
Jihočeská kulajda s pravými hříbky a pošírovaným vejcem (75 Kč)
Domácí krokety z jihočeského kapra, ragú z dušeného fenyklu, bramborová kaše (120 Kč)
Hříbkové rizoto s rukolou a parmezánem (195 Kč)
Tagliatelle s omáčkou z krumlovského sýra Monastére a sušenými rajčaty (215 Kč)
Těstoviny Aglio, Olio, Peperoncino (190 Kč)
Grilovaný pstruh na bylinkách s pečenými bramborami a bylinkovým máslem (280 Kč)
Jihočeský candát pečený na másle, bramborová lokše, jemná česneková omáčka (360 Kč)
Králičí stehno sous vide, domácí špecle na slanině, omáčka z dijonské hořčice (290 Kč)
Pečené supreme z vodňanského kuřete, houbové rizoto, chorizo omáčka (245 Kč)
Pečená vepřová panenka, šťouchaný brambor, omáčka ze sušených švestek (290 Kč)
Konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (315 Kč)
Tradiční hovězí svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky (250 Kč)
Pečená vepřová krkovice na česneku, bílé zelí, bramborový knedlík (235 Kč)
Domácí lívance s borůvkovým žahourem a zakysanou smetanou (90 Kč)
Pošírovaná hruška v červeném víně, vanilková zmrzlina, pistácie (99 Kč)
Crème brûlée (90 Kč)
Upozornění:
Přímo v historickém centru Českého Krumlova, v budově ze 14. století s nádhernou fasádou (hotel Krčínův dům), je restaurace nazvaná rovněž po Jakubu Krčínovi. Vaří zde mladý Jiří Houška, který začal u Pohlreicha a má za sebou praxi v Londýně (Gordon Ramsay, Pierre Gagnaire), v Singapuru a na Mauritiu. Jídelní lístek vychází z tradiční jihočeské kuchyně, jsou zde však i pozoruhodné moderní variace (viz candát na plátcích petrželového kořene s bramborovou lokší). Zřejmě nejlepší restaurace v Krumlově. Restaurace je nekuřácká.